ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Τζο Μπάιντεν υποβάλλεται σε αναλυτικές εξετάσεις υγείας

Οι εξετάσεις είναι τυπικές για άτομα της ηλικιακής του ομάδας, λένε οι ειδικοί.

ΠΗΓΗ: Reuters

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, 80 ετών, θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Πέμπτη, πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση ότι θα επιδιώξει δεύτερη τετραετή θητεία.

Η συνεδρία του Μπάιντεν με τους γιατρούς στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στο Μέριλαντ θα περιλαμβάνουν τις δεύτερες εκτεταμένες εξετάσεις του από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021.

Οι τελευταίες του εξετάσεις, τον Νοέμβριο του 2021, έδειξαν ότι ο πρόεδρος ήταν «υγιής, σφριγηλός 78χρονος άνδρας», όπως είπαν οι γιατροί του. Του είχε αφαιρεθεί ένας πολύποδας από το παχύ έντερο.

Ο Μπάιντεν, ήδη ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος, έχει αμφισβητήσει ερωτήματα σχετικά με την ηλικία του και είχε μια σειρά από νομοθετικές επιτυχίες τα πρώτα δύο χρόνια του, αλλά οι ψηφοφόροι ανησυχούν για τα επόμενα τέσσερα.

Περίπου τα τρία τέταρτα των Αμερικανών –συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από τους μισούς Δημοκρατικούς και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών– λένε ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να κυβερνήσει, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη στις 6-13 Φεβρουαρίου. Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί ερωτηθέντες είπαν ότι ο πρόεδρος παραμένει διανοητικά οξύς, αλλά περίπου οι μισοί από αυτούς είπαν ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το σωματικό κόστος της προεδρίας.

Ο Μπάιντεν θα είναι 86 ετών μέχρι το τέλος της πιθανής μελλοντικής δεύτερης θητείας, καθιστώντας τον 13 χρόνια μεγαλύτερο από το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός Αμερικανού άνδρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ για το 2020.

Στην τελευταία του εξέταση, ο γιατρός του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, Κέβιν Ο’Κόνορ, τον χαρακτήρισε ικανό για τα καθήκοντα και τις ευθύνες του. Ο Ο’Κόνορ απέδωσε το δύσκαμπτο βάδισμα του Μπάιντεν σε σπονδυλική αρθρίτιδα και «περιφερική νευροπάθεια» ή σε κάποια απώλεια της αίσθησης στα πόδια.

Οι γιατροί του Μπάιντεν πιθανότατα θα τον υποβάλουν σε νευρολογική εξέταση την Πέμπτη, όπως είναι τυπικό με άτομα στην ηλικιακή του ομάδα που είναι πιο ευάλωτα στις πτώσεις, είπε στο Reuters η Μπόρνα Μπονακντάρπουρ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή Φάινμπεργκ του Πανεπιστημίου Northwestern.

Είναι επίσης πιθανό να ελέγξουν τα μάτια και την ακοή του Μπάιντεν και «οτιδήποτε άλλο για το οποίο μπορεί να παραπονεθεί», είπε η δρ Μπονακντάρπουρ. Η γνωστική λειτουργία του Μπάιντεν φαινόταν καλή κατά την πρόσφατη ομιλία για την Κατάσταση του Εθνους, είπε ο γιατρός. Ο Μπάιντεν είπε στην Τζούντι Γούντρουφ σε συνέντευξή του στο PBS την περασμένη εβδομάδα ότι όποιος Αμερικανός ανησυχεί για την ηλικία του θα πρέπει να «με παρακολουθεί» να εκτελώ τα καθήκοντα της προεδρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση