ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι διεθνείς πτήσεις στην Αίγυπτο επιστρέφουν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου

Ο κ. Σαάντ επισήμανε ότι η Επιτροπή Κρίσης για τον κορωνοϊό του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητήσει το θέμα αυτό του ανοίγματος και πάλι του εναέριου χώρου της χώρας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι διεθνείς πτήσεις στην Αίγυπτο επιστρέφουν τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας

Την επανέναρξη των διεθνών πτήσεων στα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου μελετά η Αίγυπτος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργικού Συμβουλίου Νάντερ Σαάντ.

Μιλώντας στον αιγυπτιακό τηλεοπτικό σταθμό «Σαάντ Ελ Μπάλαντ», ο κ. Σαάντ επισήμανε ότι η Επιτροπή Κρίσης για τον κορωνοϊό του Υπουργικού Συμβουλίου στην Αίγυπτο που θα συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα, θα συζητήσει το θέμα αυτό του ανοίγματος και πάλι του εναέριου χώρου της Αιγύπτου .

«Η σταδιακή επανέναρξη των πτήσεων μπορεί να είναι κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου ή το πρώτο μισό του επόμενου Ιουλίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαάντ, αναφέροντας ότι «ήδη αρκετές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να ξαναρχίσουν πτήσεις προς την Αίγυπτο τον επόμενο Ιούλιο, ειδικά καθώς «προβλέπουν ότι η Αίγυπτος είναι μεταξύ των κρατών που θα ανοίξουν σταδιακά τον εναέριο χώρο».

Να σημειωθεί ότι ο τομέας της αεροπορίας έχει υποστεί ζημίες δισεκατομμυρίων από την αναστολή των πτήσεων, λόγω κορωνοϊού. Μόνον τον μήνα Μάρτιο, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι τις είχε τότε υπολογίσει σε 2,25 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (142 εκατομμύρια δολάρια). Το ποσό των ζημιών πιθανόν να έχει αυξηθεί κατά πολύ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X