ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουγγαρία: Η πιο «διεφθαρμένη» χώρα στην Ε.Ε., σύμφωνα με νέα έκθεση

Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ρουμανία: οι πιο «διεφθαρμένες» χώρες στην Ε.Ε..

Kathimerini.gr

Η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα τη νέα έκθεσή της (Δείκτης Αντίληψης για τη Διαφθορά – Corruption Perceptions Index 2022) με την παγκόσμια κατάταξη των χωρών, από τη λιγότερο έως την περισσότερο «διεφθαρμένη», για τη χρονιά που μας πέρασε.

Σύμφωνα με όσα σημειώνονται στην εν λόγω έκθεση, η Δανία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία ξεχωρίζουν ως οι χώρες της Ευρώπης με τη λιγότερη διαφθορά στον δημόσιο τομέα.

Στον αντίποδα, ως περισσότερο «διεφθαρμένες» παρουσιάζονται η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Η Κύπρος και η Ελλάδα τοποθετούνται, σύμφωνα με τη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2022, πιο κοντά, όχι στις σκανδιναβικές χώρες, αλλά στη Ρουμανία, από την οποία βρίσκονται μόλις δύο θέσεις πιο πάνω.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία του Ερντογάν είναι πολύ πιο κάτω στην κατάταξη από όλες τις προαναφερθείσες χώρες, της Ουγγαρίας συμπεριλαμβανομένης.

Οσο πιο υψηλό είναι το σκορ που συγκεντρώνει μια χώρα τόσο λιγότερο «διεφθαρμένη» θεωρείται.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Δανία έχει σκορ 90, η Γερμανία 79, η Ελλάδα 52 (το ίδιο και η Κύπρος), η Ουγγαρία 42 και η Τουρκία 36. Οσο για την Ουκρανία, εκείνη τοποθετείται ακόμη πιο χαμηλά, στο 33, αλλά υψηλότερα από τη Ρωσία, που συγκεντρώνει 28.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση