ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουκρανία: Ο «χασάπης» της Μαριούπολης και η θητεία στη Συρία

Ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ απέκτησε τη φήμη του βάρβαρου, ως διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία

Kathimerini.gr

Ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ απέκτησε τη φήμη του βάρβαρου, ως διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, όπου μεγάλο μέρος της πόλης του Χαλεπίου εξαφανίστηκε σε ρωσοσυριακή εκστρατεία βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της χώρας.

Πλέον, ο στρατηγός των τριών αστέρων, που θεωρείται από τους αγαπημένους του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει αποκτήσει το ψευδώνυμο «ο χασάπης της Μαριούπολης», καθώς Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι ο εγκέφαλος του καταστροφικού βομβαρδισμού της ουκρανικής πόλης.

Αποκαλυπτικός της κυνητικότητας του «χασάπη της Μαριούπολης» είναι και ο διάλογος που υπεκλάπη και έδωσε στη δημοσιότητα ο Olexander Scherba, πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστρία. Το απόσπασμα είναι μεταξύ του Μιχαήλ Μιζίντσεφ και ενός κατώτερου αξιωματικού. Σύμφωνα το ηχητικό που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Μιζίντσεφ «κατσαδιάζει» στρατιώτη επειδή δεν φορούσε τη στολή του, αποκαλώντας τον «απόβρασμα της υψηλότερης τάξης».

Μάλιστα, καταγράφεται να λέει: «Γιατί δεν έχει ακρωτηριαστεί ακόμα το πρόσωπό του; Γιατί κανείς δεν του έκοψε τα αυτιά; Γιατί αυτός ο βλάκας δεν κουτσαίνει ακόμα;».

Σήμειώνεται ότι η Βρετανία σήμερα επέβαλε κυρώσεις στον «χασάπη της Μαριούπολης», καθώς η υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε νέα καταστολή των «Ρώσων προπαγανδιστών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση