ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται για περισσότερη στήριξη στο Κίεβο

Καταδίκασαν τη «σκληρότητα της Ρωσίας» εναντίον των αμάχων της Ουκρανίας

Kathimerini.gr

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν να εντείνουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία και να βοηθήσουν στην επισκευή της ενεργειακής της υποδομής εν μέσω του κύματος των ρωσικών επιθέσεων.

«Η επιθετικότητα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των επίμονων και ασυνείδητων επιθέσεων της προς τους Ουκρανούς πολίτες αλλά και την ενεργειακή υποδομή, στερεί από εκατομμύρια Ουκρανούς βασικές ανθρώπινες υπηρεσίες», ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών σε κοινή δήλωση μετά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών στο Βουκουρέστι.

Καταδίκασαν τη «σκληρότητα της Ρωσίας» εναντίον των αμάχων της Ουκρανίας και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τη χώρα όσον αφορά στις επισκευές που πρέπει να γίνουν στις ενεργειακές υποδομές.

«Θα συνεχίσουμε περαιτέρω την υποστήριξη προς την Ουκρανία καθώς εξακολουθεί να υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα και θα διατηρήσουμε την υποστήριξή μας για όσο διάστημα χρειαστεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιβεβαιώθηκε επίσης η απόφαση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας.

Έκτοτε, βεβαίως, οι ηγέτες δεν έχουν κάνει συγκεκριμένα βήματα, όπως το να δώσουν στο Κίεβο ένα σχέδιο δράσης που θα καθόριζε το χρονοδιάγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση