ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παγκόσμια μείωση κρουσμάτων για έκτη συνεχή εβδομάδα

Κατά 20% μειώθηκαν και οι θάνατοι

Την παγκόσμια μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού για έκτη συνεχή εβδομάδα ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο ΠΟΥ έκανε επίσης ειδική αναφορά και στον αριθμό των ασθενών που κατέληξαν από τη νόσο, καθώς αυτός μειώθηκε κατά 20%.

Όπως σημειώνει ο Οργανισμός, μεταξύ 14 και 21 Φεβρουαρίου διαγνώστηκαν συνολικά 2,5 εκατ. νέα κρούσματα της νόσου Covid-19, μια μείωση της τάξης του 11% από την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα καταγράφηκαν εξήντα έξι χιλιάδες νέοι θάνατοι (66.000), μια μείωση που αναλογεί στο 20% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο.

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση καταγράφηκε στην αμερικανική ήπειρο, τόσο σε ότι αφορά τα νέα κρούσματα όσο και τους θανάτους, καθώς παρατηρήθηκε μέιωση 19% και 23% αντίστοιχα.

Ωστόσο αρνητικά είναι τα δεδομένα από τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Μεσογείου, όπου τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2% και 7% αντίστοιχα. Παρά την μείωση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ η οποία ανήλθε στο 29%, η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε ότι αφορά τις νέες λοιμώξεις από τον ιό, μαζί με την Βραζιλία, την Γαλλία, την Ρωσία και την Ινδία.

Με πληροφορίες: ΠΟΥ, Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση