ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παιχνίδια παραπομπών στις ΗΠΑ

Την πρόθεση της να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων

Την πρόθεση της να καταθέσει πρόταση μομφής ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, την πρώτη μέρα που ο ίδιος θα αναλάβει την εξουσία, ανακοίνωσε η νεοεισερχόμενη γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Μάρτζορι Τέιλορ Γκρίνι.

Η ίδια υπογράμμισε ότι θα πιέσει για την άμεση απομάκρυνση του Μπάιντεν από την εξουσία, μια μέρα μετά και την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, που θα λάβει χώρα στις 20 Ιανουαρίου, ενώ πρόσθεσε ότι «είναι περήφανη που είναι η φωνή των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που αγνοήθηκαν».

Σημειώνεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στις 13 Ιανουαρίου, παρέπεμψε τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ για καθαίρεση, με την κατηγορία της «υποκίνησης σε ανταρσία», μία ακριβώς εβδομάδα ύστερα από τα δραματικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Η πρόταση των Δημοκρατικών υπερψηφίστηκε με 232 ψήφους υπέρ έναντι 197 κατά. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν και 10 βουλευτές των Ρεπουμπλικανών, επιβεβαιώνοντας το βαθύ ρήγμα που άνοιξε στο κόμμα η εμπρηστική στάση του προέδρου.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ηγέτες μας θα λογοδοτούν στον λαό», σημείωσε η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής στο ειδησεογραφικό δίκτυο Newsmax. «Για το λόγο αυτό, στις 21 Ιανουαρίου, θα υποβάλλω πρόταση μομφής εναντίων του Τζο Μπάιντεν. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν πρόεδρο ο οποίος να είναι πρόθυμος να καταχραστεί την εξουσία του, να εξαγοράζεται εύκολα από ξένες κυβερνήσεις, κινεζικές εταιρείες ενέργειας και ουκρανικές εταιρείες ενέργειας», τόνισε.

Η Τέιλορ Γκρίνι δεν ανακοίνωσε για το που θα μπορούσε να βασίσει την πρόταση μομφής εναντίων του Μπάιντεν, προέβλεψε ωστόσο, ότι ο νέος πρόεδρος θα «καταχραστεί» τις εξουσίες του, ενώ έκανε λόγο μόνο στους ισχυρισμούς για την εμπλοκή του Χάντερ Μπάιντεν σε θέματα διαφθοράς.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου, αν και οι περισσότερες κατηγορίες εναντίον προσώπων στην ιστορία των ΗΠΑ έχουν σχέση με φερόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ενώ βρίσκονταν στην εξουσία, σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν απομακρυνθεί αξιωματούχοι λόγω παραπτωμάτων πριν από τον διορισμό τους.

Με Πληροφορίες: Twitter, CNN, RT

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  USelections  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση