ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παπούα Νέα Γουινέα: 2.000 άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί από την κατολίσθηση

«Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και καλλιέργειες και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας»

Το εθνικό κέντρο καταστροφών της Παπούα Νέας Γουινέας ανακοίνωσε ότι η κατολίσθηση της Παρασκευής σε απομακρυσμένο χωριό στο βόρειο τμήμα της χώρας έθαψε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους.

«Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε κτίρια, κήπους με τρόφιμα, καθώς και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της χώρας», όπως ανέφερε αξιωματούχος του εθνικού κέντρου καταστροφών σε επιστολή του προς τα Ηνωμένα Εθνη.

«Καταφύγιο» εκτοπισμένων

Η οργάνωση αρωγής CARE Australia είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι σχεδόν 4.000 άνθρωποι κατοικούσαν στην περιοχή αλλά ο αριθμός των πληγέντων είναι πιθανόν μεγαλύτερος καθώς το σημείο «αποτελεί καταφύγιο για ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων» σε κοντινές περιοχές.

Λόγω της κατολίσθησης έχει αποκοπεί η οδική πρόσβαση και οι προσπάθειες παροχής βοήθειας έχουν καταστεί δύσκολες, ανέφερε η CARE.

Ο μόνος τρόπος για να φθάσει κάποιος στην περιοχή είναι με ελικόπτερο, όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικό φορέας Australian Broadcasting Corp.

Οργανώσεις αρωγής έχουν δηλώσει ότι και άλλα σπίτια μπορεί να κινδυνεύσουν καθώς το έδαφος παραμένει ασταθές.

Στην περιοχή είχε προηγηθεί σεισμός μεσαίου μεγέθους, περίπου 4,5 Ρίχτερ, τέσσερις ημέρες πριν από την κατολίσθηση.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση