ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βανκούβερ: Θεωρούν το όνομα «Moby Dick» προσβλητικό

Η επιτροπή άσκησε βέτο στο άνοιγμα επιχείρησης εστιάτορα στον Καναδά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εστιάτορας στον Καναδά αποφάσισε να επεκτείνει την επιτυχημένη επιχείρηση του από το White Rock και στο Βανκούβερ αλλά υπολόγιζε χωρίς τις ενστάσεις τις τοπικής επιτροπής ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είχε εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα έγραφα υγειονομικού και πολεοδομικού ενδιαφέροντος και είχε στα χέρια του και την έγκριση από καναδική τράπεζα για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος του.

Η τοπική επιτροπή του Βανκούβερ όμως η οποία έχει ως αρμοδιότητα τη διαφύλαξη των συμφερόντων και την ομαλή λειτουργιά των τοπικών επιχειρήσεων άσκησε βέτο στο άνοιγμα της συγκεκριμένης επιχείρησης. Στο σκεπτικό της απόφαση της επιτροπής ως αιτία αναφέρεται πως το όνομα «Moby Dick» είναι προσβλητικό και είναι αδύνατο να υπάρχει επιχείρηση με τέτοια ταμπέλα.

Όπως είναι λογικό ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προχώρησε αγωγή κατά της επιτροπής αναφέροντας πως το όνομα προέρχεται από το ιστορικό best seller του Herman Melville και είναι το όνομα της λευκής φάλαινας που «πρωταγωνιστεί» στο βιβλίο και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ανδρικά γεννητικά όργανα κάποιου Moby.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και οποιαδήποτε απόφαση πέρα από τη δικαίωση του εστιάτορα σίγουρα θα δημιουργήσει έκπληξη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση