ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

HΠΑ: Στα δικαστήρια τα Burger King μετά από ομαδική αγωγή για το… μέγεθος των μπέργκερ της

Ο Αμερικανός δικαστής Ρόι Άλτμαν δεν έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας για απόρριψη της υπόθεσης

H αλυσίδα fast food Burger King θα κληθεί να λογοδοτήσει δικαστικά για το «μικρό μέγεθος των μπέργκερ της», μετά από καταγγελίες και ομαδική αγωγή πελατών στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός δικαστής Ρόι Άλτμαν δεν έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας για απόρριψη της υπόθεσης, υποστηρίζοντας πως πράγματι η παρουσίαση στα μενού είναι παραπλανητική, σε σχέση με την πραγματικότητα, ως προς το μέγεθος του μπέργκερ.

Συγκεκριμένα, σε αγωγή καταγγέλλεται πως συγκεκριμένο burger εμφανίζεται κατά 35% μεγαλύτερο στις φωτογραφίες των μενού των καταστημάτων, σε σύγκριση με την ποσότητα κρέατος που καταλήγει να σερβίρεται στα πιάτα των καταναλωτών.

Στην ομαδική αγωγή, οι πελάτες κατηγορούν την Burger King πως παρουσιάζει τα μπιφτέκια μαζί με άλλα υλικά που «ξεχειλίζουν πάνω από το ψωμάκι», κάνοντάς τα να φαίνονται μεγαλύτερα και με υπερδιπλάσιο κρέας από αυτό στην πραγματικότητα περιέχουν.

Από την πλευρά της η Burger King χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ψευδείς.

«Οι ισχυρισμοί των εναγόντων είναι εσφαλμένοι. Τα ψητά στη σχάρα μοσχαρίσια μπιφτέκια που απεικονίζονται στις διαφημίσεις μας είναι τα ίδια μπιφτέκια που χρησιμοποιούνται σε εκατομμύρια μπέργκερ Whopper που σερβίρουμε στους πελάτες μας σε όλη τη χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ο Άλτμαν, παρότι αποφάσισε πως «εναπόκειται στους ενόρκους πλέον να κρίνουν», εκτίμησε πως σε αντίθεση με τις φωτογραφίες στα μενού, οι τηλεοπτικές και online διαφημίσεις της Burger King δεν είναι παραπλανητικές.

Σημειώνεται πως ανάλογες αγωγές αντιμετωπίζουν και οι McDonald’s και Wendy’s, καθώς καταναλωτές καταγγέλλουν πως τα μπιφτέκια που χρησιμοποιούν στις διαφημίσεις τους είναι μεγαλύτερα από αυτά που σερβίρουν.

Πηγή: Reuters/BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση