ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μυστήριο αντικείμενο ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας

«Μην πλησιάζετε»

Ενας μυστηριώδης όσο και πελώριος κύλινδρος ξεβράστηκε σε μια παραλία της Δυτικής Αυστραλίας, προκαλώντας σύγχυση στους ντόπιους και προβληματισμό στις αρχές.

Το αντικείμενο στο χρώμα του χαλκού εντοπίστηκε την Κυριακή από ντόπιους που ενημέρωσαν την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την προέλευση του αντικειμένου.

 

Με την έρευνά τους να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι αρμόδιοι περιορίζονται σε εικασίες και αποκλεισμό σεναρίων.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια από κοινού με διάφορες κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες να καθορίσουμε την προέλευση και την πηγή του αντικειμένου» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας πως «η έρευνα είναι σε εξέλιξη και μέχρι νεωτέρας καλούμε όλους να αποφύγουν περαιτέρω συμπεράσματα».

Σενάρια για την προέλευσή του

Αυτοί τη στιγμή, αστυνομικοί φρουρούν το αντικείμενο ώστε να παραμείνει άθικτο για περαιτέρω έρευνα.

Το αντικείμενο φαίνεται να έχει αποσπαστεί από κάτι μεγαλύτερο, καθώς φέρει σημάδια αποκόλλησης στο κάτω μέρος του.

Η αστυνομία αμέσως απέρριψε το σενάριο πως προέρχεται από την πτήση ΜΗ370 που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Πεκίνο – Κουάλα Λουμπούρ.

«Η Διαστημική Υπηρεσία Αυστραλίας προσπαθεί να επιβεβαιώσει αν το αντικείμενο μπορεί να είναι μέρος ενός ξένου διαστημικού οχήματος εκτόξευσης που ξεβράστηκε στην ακτή, και συνεργάζεται με τις αντίστοιχες αρχές άλλων κρατών που είναι σε θέση να παράσχουν σχετικές πληροφορίες» ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

«Καθώς η προέλευση του αντικειμένου είναι προς το παρόν άγνωστη, καλούμε τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να το μετακινήσουν» πρόσθεσε.

Η δρ Άλις Γκόρμαν, ειδικός στον τομέα της διαστημικής αρχαιολογίας, υποστήριξε πως το αντικείμενο δεν είναι απίθανο να είναι μια φιάλη καυσίμου που προέρχεται από το τρίτο στάδιο του πυραύλου Polar Satellite Launch Vehicle της Ινδίας, όπως πολλοί πρότειναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την Γκόρμαν, ορθώς η αστυνομία απέτρεπε τον κόσμο από την παραλία, καθώς ο κύλινδρος ίσως περιέχει τοξικά υλικά.

Πηγή: Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση