ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο σκύλος του Μπάιντεν δάγκωσε (και άλλον) πράκτορα του Λευκού Οίκου

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για το 11ο συμβάν επιθετικής συμπεριφοράς από «πρώτο» κατοικίδιο.

Ο σκύλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν δάγκωσε άλλο ένα μέλος των μυστικών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου, στο τελευταίο από μια σειρά επεισοδίων όπου εμπλέκονται τα «πρώτα» κατοικίδια.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Μυστικών Υπηρεσιών, Στίβεν Κόπεκ, ο Κομάντερ, όπως ονομάζεται ο δύο χρόνων γερμανικός ποιμενικός, δάγκωσε το βράδυ της Τρίτης τον αξιωματικό της υπηρεσίας, ο οποίος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στον Λευκό Οίκο και είναι καλά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κομάντερ επιτίθεται σε μέλος των μυστών υπηρεσιών. «Θύματά» του έχουν γίνει στο παρελθόν κι άλλοι άνδρες – με έναν από αυτούς να καταλήγει στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στον μηρό.

Μάλιστα, ο Μέιτζορ, ένα από τα σκυλιά του Μπάιντεν, απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο, λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων του κηδεμόνα του, μετά από ανάλογο συμβάν με μέλος του προσωπικού της προεδρικής κατοικίας.

Σημειώνεται πως το ζεύγος Μπάιντεν έφερε μαζί του δύο γερμανικούς ποιμενικούς όταν μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, το 2021. Οι σκύλοι αυτοί ήταν ο Τσαμπ, που πέθανε την ίδια χρονιά σε ηλικία 13 ετών, και ο Μέιτζορ, ένας πιο νεαρός σκύλος, υιοθετημένος από καταφύγιο αδέσποτων. Ο Κομάντερ υιοθετήθηκε από το προεδρικό ζεύγος τον Δεκέμβριο του 2021.

Oι Μπάιντεν υιοθέτησαν τον Κομάντερ το 2021 – Φωτ.: ΑΡ

Ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε οι Μυστικές Υπηρεσίες παρείχαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το συμβάν της Τρίτης. Ωστόσο, συνεργάτες της πρώτης κυρίας, Τζιλ Μπάιντεν αναφέρουν πως τα επεισόδια αυτά επιθετικής συμπεριφοράς οφείλονται στο στρες που νιώθουν τα σκυλιά ακριβώς επειδή βρίσκονται στον Λευκό Οίκο.

«Όπως έχουμε παρατηρήσει στο παρελθόν, ο Λευκός Οίκος μπορεί να γίνει ένα αγχωτικό περιβάλλον για τα κατοικίδια και η προεδρική οικογένεια συνεχίζει να εξετάζει τρόπους που θα βοηθήσουν τον Κομάντερ να διαχειριστεί τη συχνά απρόβλεπτη φύση των χώρων του Λευκού Οίκου σημειώνει η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, διευθύντρια επικοινωνίας των Μπάιντεν.

Εσωτερικά μέιλ που περιήλθαν σε γνώση οργάνωσης και δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτό το καλοκαίρι, κατέγραψαν 10 περιπτώσεις «επιθετικής συμπεριφοράς» από τα κατοικίδια ζώα του προέδρου.

Σύμφωνα με ένα από αυτά, ένας «ταραγμένος» πράκτορας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια καρέκλα ως ασπίδα όταν ο Κομάντερ άρχισε να του γαβγίζει έντονα.

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας δεν είναι υπεύθυνοι για τα κατοικίδια ζώα του προέδρου, ωστόσο συχνά βρίσκονται κοντά στα σκυλιά καθώς πραγματοποιούν περιπολίες στους χώρους του Λευκού Οίκου ή στο πλαίσιο των καθηκόντων τους φύλαξης του προέδρου και της οικογένειάς του.

Πηγή: New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση