ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σάλος με το βίντεο των ελληνικών αρχών και τον πίνακα του Πικάσο που πέφτει

Το στιγμιότυπο που έγινε viral

must.com.cy

Η ανάκτηση των έργων του Pablo Picasso και του Piet Mondrian 9 χρόνια μετά την κλοπή τους από την Εθνική Πινακοθήκη έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα και απασχόλησε τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή μέσα. Σύντομα όμως η χαρά και το χειροκρότημα αντικαταστάθηκαν από μια... αμηχανία που κατάφερε και πάλι να κάνουν την Ελλάδα θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ τοποθέτησαν με γυμνά χέρια τους πίνακες σε ένα έπιπλο, αλλά μάλλον ο Picasso δεν κάθησε καλά αφού σύντομα γλίστρησε και έπεσε στο πάτωμα μπροστά στις κάμερες που κατέγραφαν τη στιγμή.

Το στιγμιότυπο έπαιξε σε όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα και έγινε ακόμα και ''διαφήμιση'' στο IKEA για ράφι κορνίζας, με το hashtag #oops αλλά και από το κατάστημα Πλαίσιο που έκανε κάτι ανάλογο με το IKEA, με σύνθημα ''Στηρίζουμε ό,τι έχει αξία'' και hashtag #δενθαπέσειποτέ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ''Γυναικείο Κεφάλι'' φιλοτεχνήθηκε από τον Picasso το 1939 και είναι πορτρέτο της συντρόφου του, Dora Maar. To 1949 το προσέφερε στον ελληνικό λαό σαν δώρο, για την συμβολή των Ελλήνων στην αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής, με χειρόγραφη αφιέρωση στο πίσω μέρος του πίνακα που γράφει ''Pour le Peuple Grec, Hommage de Picasso'' (''Για τον ελληνικό λαό, φόρος τιμής από τον Picasso'').

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

must.com.cy

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση