ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Wonder Woman: Το πρώτο κόμικ πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,62 εκατ. δολαρίων

Η πρώτη εμφάνιση της Αμαζόνας πολεμίστριας στη DC Comics έγινε στο όγδοο τεύχος του «All Star Comics», το οποίο κυκλοφόρησε το 1941

Kathimerini.gr

Το πρώτο κόμικ «Wonder Woman» πωλήθηκε πρόσφατα έναντι 1,62 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία του Οίκου Heritage Auctions.

Η πρώτη εμφάνιση της Αμαζόνας πολεμίστριας στη DC Comics έγινε στο όγδοο τεύχος του «All Star Comics», το οποίο κυκλοφόρησε το 1941.

Παρά τις επτά και πλέον δεκαετίες που πέρασαν, ένας τυχερός συλλέκτης είχε ακόμα ένα αντίγραφο του τεύχους που απέσπασε βαθμολογία 9,4 CGC και ο Οίκος Δημοπρασίας το πούλησε τώρα σε αυτό το εκπληκτικό ποσό.

Εκτός όμως από το πρώτο κόμικ «Wonder Woman», ακόμη ένα κέρδισε την προσοχή: το εξώφυλλο από το πρώτο τεύχος του «The Dark Knight Returns» από τη δεκαετία του 1980, μια δημιουργία των Φρανκ Μίλερ και Λιν Βάρλεϊ.

Το εξώφυλλο πωλήθηκε στην τιμή των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων και αναδείχθηκε το πιο ακριβό στη δημοπρασία Comics & Comic Art Signature του οίκου Heritage Auctions, που συγκέντρωσε το ποσό των 24 εκατομμυρίων δολαρίων από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου 2022.
Ανάμεσα σε άλλες αξιοσημείωτες πωλήσεις, ήταν δύο αντίτυπα Fantastic Four #1 που πουλήθηκαν για 420.000 δολάρια και 240.000 δολάρια, καθώς και ένα αντίγραφο του 29ου τεύχους του Detective Comics που αποκτήθηκε στην τιμή των 276.000 δολαρίων. Τεύχος του Amazing Spider-Man πωλήθηκε στην τιμή των 43.200 δολαρίων καταρρίπτοντας νέο ρεκόρ για κόμικ από την περίοδο του 2000.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση