ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ντονέτσκ

Διάταγμα του διορισμένου από τη Ρωσία κυβερνήτη απαγορεύει επίσης τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης του Ντονέτσκ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με διάταγμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Ντένις Πουσίλιν απαγορεύει στους πολίτες να κυκλοφορούν στους δρόμους και σε όλους τους δημόσιους χώρους από τις 23:00 μέχρι τις 4:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, αναφέρει το διάταγμα. Απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις στα ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη του Ντονέτσκ, εκτός και αν έχει δοθεί άδεια από το Επιχειρησιακό Γενικό Επιτελείο Απόκρισης στη Στρατιωτική Απειλή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Το διάταγμα υπογράφηκε από τον Πουσίλιν στις 18 Σεπτεμβρίου και με αυτό εισάγεται επίσης «στρατιωτική λογοκρισία στις ταχυδρομικές επιστολές και στα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, καθώς επίσης και έλεγχος στις τηλεφωνικές συνομιλίες».

Στα άλλα μέτρα που προβλέπονται από το διάταγμα είναι η εγκατάσταση φυλακίων ελέγχου και ασφαλείας στα σύνορα με τις περιοχές του Λουγκάνσκ και της Ζαπορίζια.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση