ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πούτιν: Η Ρωσία εξετάζει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι δημιουργεί μια απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας στην Ασία

Wiz Guide

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα σκέφτεται πιθανές αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα. Το υφιστάμενο δόγμα ορίζει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως απάντηση σε πυρηνική ή συμβατική επίθεση που θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το κράτος.

Επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι δημιουργεί μια απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας στην Ασία, όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σημείωσε επίσης ότι η Νότια Κορέα θα κάνει «μεγάλο λάθος» αν αποφασίσει να προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία και ότι η Σεούλ δεν πρέπει να ανησυχεί καθόλου για το σύμφωνο αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Βόρειας Κορέας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Νότια Κορέα θα επανεξετάσει τη δυνατότητα να προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία, μετά το σύμφωνο αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έκανε αυτές τις δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Βιετνάμ στο τέλος της διήμερης περιοδείας του στην Ασία. Την Τετάρτη είχε συνομιλίες στη Βόρεια Κορέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Wiz Guide

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση