ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Qatargate: Αποφυλακίστηκε ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα

Ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων προφυλακιστέων για το σκάνδαλο Qatargate

Ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων προφυλακιστέων για το σκάνδαλο Qatargate, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico.

Συγκεκριμένα, ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας της «No Peace Without Justice», μιας εκ των ΜΚΟ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς μέχρι αυτη τη στιγμή να έχουν αποσαφηνιστεί τυχόν όροι για την απελευθέρωση του.

Θυμίζουμε πως ο Ταλαμάνκα είχε αρχικά αποφύγει την προφυλάκιση, με τον όρο της παρακολούθησης με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Παρόλα αυτά ο Βέλγος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης με συνέπεια ο Ταλαμάνκα να περάσει το κατώφλι των φυλακών.

Αυτή τη στιγμή στη φυλακή παραμένει ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σημειώνεται πως η απόφαση για τον Ταλαμάνκα έρχεται μια μέρα μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να αρθεί η ασυλία δύο ακόμη ευρωβουλευτών, του Μαρκ Ταραμπέλα και του Αντρέα Κοτσολίνο.

Με πληροφορίες από το Politico

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση