ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρίο ντε Τζανέιρο: Πρώτο καρναβάλι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας

H χώρα έχει εν τω μεταξύ θρηνήσει περισσότερους από 660.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Kathimerini.gr

Το περίφημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο «γιορτάζει» και πάλι φέτος, έπειτα από δύο χρόνια σιωπής και ακινησίας λόγω των περιορισμών της πανδημίας, με τους καρναβαλιστές να παρελαύνουν χορεύοντας σάμπα μέσα σε μια πανδαισία από χρώματα και λάμψεις.

Σημειώνεται πως οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στο Ρίο της Βραζιλίας έπειτα από τον Φεβρουάριο του 2020, και ενώ η χώρα έχει εν τω μεταξύ θρηνήσει περισσότερους από 660.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Οι Αρχές είχαν αποφασίσει να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις το 2021, ενώ και φέτος υπήρχαν φόβοι ότι το καρναβάλι θα μπορούσε να ακυρωθεί και πάλι, υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον, με τις Αρχές να αποφασίζουν τελικώς να καθυστερήσουν κατά περίπου δύο μήνες τις ημερομηνίες διεξαγωγής του.

Σημειώνεται ότι περίπου το 75% του πληθυσμού της Βραζιλίας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο, ενώ πιστοποιητικά εμβολιασμού απαιτούνται προκειμένου να μπορεί να πάρει κανείς μέρος και στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση