ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρωσία: Ανοικτό το ενδεχόμενο «σφράγισης» των συνόρων με τη Γεωργία

Προκειμένου να αποτρέψει τη φυγή ανδρών σε στρατεύσιμη ηλικία

ΠΗΓΗ: Reuters

Το Κρεμλίνο άφησε το ενδεχόμενο «σφράγισης» των συνόρων με τη Γεωργία, προκειμένου να αποτρέψει τη φυγή ανδρών σε στρατεύσιμη ηλικία, μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης.

Ερωτηθείς για το σενάριο να κλείσουν τα σύνορα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους πως δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα και πρόσθεσε πως δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με βίντεο που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας, ρωσικά στρατεύματα φέρεται να έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα.

Τα εισιτήρια για πτήσεις από τη Ρωσία προς το εξωτερικό έχουν εξαντληθεί και τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές στις οδικές συνοριακές διαβάσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, Ρώσοι πολίτες περίμεναν έως και 48 ώρες στα σύνορα με τη Γεωργία, μία χώρα που επιτρέπει στους Ρώσους πολίτες να εισέρχονται χωρίς βίζα.

Το Κρεμλίνο παραδέχεται «λάθη» στη στρατολόγηση εφέδρων

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο παραδέχθηκε «λάθη» στην στρατολόγηση εφέδρων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία. «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το διάταγμα (της επιστράτευσης) παραβιάστηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε πως ελπίζει πως «τα λάθη θα διορθωθούν».

Οι αρχές δήλωσαν πως η επιστράτευση 300.000 εφέδρων αφορά μόνο όσους έχουν στρατιωτική εμπειρία ή τις επιδιωκόμενες ικανότητες.

Όμως έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις επιστράτευσης ανθρώπων μεγάλων σε ηλικία, αρρώστων ή χωρίς εμπειρία καθώς και φοιτητών.

Η επιστράτευση προκάλεσε διαδηλώσεις και οδήγησε σε χιλιάδες συλλήψεις μετά την ανακοίνωσή της από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση