ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία: «Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες Ουκρανούς στην κρεατομηχανή»

Ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη εκτίμησε ότι η ήττα της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη»

Το Κίεβο περιμένει πως με τη νέα στρατιωτική βοήθεια που ενέκριναν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσει την άμυνά του εναντίον της Μόσχας, ενώ εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ προειδοποιεί πως τα χρήματα θα «ενθυλακωθούν» και «δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πάνε στην κρεατομηχανή».

Χθες, Σάββατο, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της προώθησης ενός πολυαναμενόμενου πακέτου βοήθειας ύψους σχεδόν 61 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία στη Γερουσία, όπου αναμένεται να εγκριθεί και ακολούθως να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, έγραψε σήμερα πως δεν υπάρχει «τίποτα να εορταστεί εδώ». Ανέφερε πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί και “περισσότερα χρήματα θα ενθυλακωθούν, περισσότερα όπλα θα κλαπούν και δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πάνε στην κρεατομηχανή”. Πρόσθεσε πως η ήττα της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη».

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ έγραψε στο Facebook πως περίπου 50 δισ. δολάρια του πακέτου θα δαπανηθούν για την άμυνα της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει περισσότερα όπλα για την Ουκρανία, περιλαμβανομένων περισσότερων αντιαεροπορικών και μεγαλύτερου βεληνεκούς βλημάτων. Αλλα 7,8 δισ. δολάρια προορίζονται για την υποστήριξη του προϋπολογισμού της Ουκρανίας. Επίσης, ένα 1,57 δισ. δολάρια σχεδιάζεται ως οικονομική βοήθεια και 400 εκατ. δολάρια για την προστασία των συνόρων και την αποναρκοθέτηση, σύμφωνα με τον Σμίχαλ.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έγραψε στο X (πρώην Twitter) σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ πως ήταν: «Μια κακή μέρα για τον Πούτιν. Μια κακή μέρα για όποιον τόλμησε να πιστέψει πως η Αμερική θα μπορούσε να διστάζει όταν πρόκειται να προστατεύσει κάτι και εκείνους που υπερασπίζεται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, DPA

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τι αναμένουμε μετά το αεροπορικό ατύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ