ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία: Ποινές κάθειρξης 12 και 9 ετών σε δύο πρώην ανακριτές της FSB

Το στρατοδικείο αποφάσισε να στερήσει από τους δύο πρώην ανακριτές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας τους στρατιωτικούς τους βαθμούς.

ΚΥΠΕ

Στρατοδικείο επέβαλε σήμερα ποινές κάθειρξης 12 και 9 ετών σε δύο πρώην ανακριτές της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) οι οποίοι εκβίαζαν τον πρώην διευθυντή του εκδοτικού ομίλου της Isvestia ζητώντας του 1 εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin για να επανεξετάσουν μια υπόθεση για την οποία κατηγορείτο. Ο εισαγγελέας ζήτησε να τους επιβληθούν ποινές κάθειρξης 13 και 10 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανάκριση, οι δύο ανακριτές Αλεξέι Καλμπόφ και Σεργκέι Μπελαούσοφ, ζήτησαν από τον πρώην διευθυντή του εκδοτικού ομίλου Έραστ Γκαλούμοφ το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε κρυπτoνόμισμα Bitcoin για να επανεξετάσουν μια υπόθεση για την οποία κατηγορείτο και να μεσολαβήσουν ώστε να του επιβληθεί ποινή με αναστολή. Το στρατοδικείο αποφάσισε να στερήσει από τους δύο πρώην ανακριτές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας τους στρατιωτικούς τους βαθμούς

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι δυο καταδικασθέντες κατάφεραν να αποσπάσουν 4,5 Bitcoin (173.731,5 με την τρέχουσα ισοτιμία). Ο ίδιος ο Γκαλούμοφ, όταν του ζητήθηκε το εν λόγω ποσό από τους δύο πρώην ανακριτές, ήταν ύποπτος σε μια υπόθεση απάτης που αφορούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Αργότερα όμως κατήγγειλε τους δύο ανακριτές των μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2019. Ο Γκαλούμοφ τον περασμένο Νοέμβριο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Ο Εραστ Γκαλούμοφ είναι πολιτειολόγος και οκονομολόγος, εκδότης των περιοδικών "Κόσμος και πολιτική" και "Μόσχα -Πεκίνο". Επίσης ήταν μέλος του κοινωνικού συμβουλίου της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας (ανάλογο του αμερικανικού FBI -σ.σ.) και έχει τον βαθμό του έφεδρου συνταγματάρχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση