ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού το βασιλικό ζεύγος στο Βέλγιο

Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι το βασιλικό ζεύγος αποφάσισε να περιορίσει τις επαφές του τις επόμενες ημέρες

ΚΥΠΕ

Ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και η σύζυγός του, βασίλισσα Ματίλντ, ακύρωσαν όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους, αφού ένα μέλος της οικογένειάς τους βρέθηκε θετικό στην Covid-19. Τα ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι το βασιλικό ζεύγος αποφάσισε να περιορίσει τις επαφές του τις επόμενες ημέρες.

Ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ασθενεί. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση VRT, πρόκειται για ένα από τα μικρότερα παιδιά του βασιλιά, είτε για τον 15χρονο Εμανουέλ είτε για τη 13χρονη Ελεονόρ. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, που βγήκαν αρνητικές. Το βασιλικό ζεύγος ακύρωσε ή ανέβαλε τις εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να παραστεί μέχρι την Δευτέρα. Σ` αυτές περιλαμβανόταν μια ακρόαση των "ηρώων" της καθημερινότητας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, καθώς και η παρουσία τους σε αθλητικούς αγώνες αύριο Παρασκευή.

Εξάλλου, στην Ιταλία, στη στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι στο εσωτερικό της συμμαχίας κομμάτων που τον στηρίζουν θα πρέπει να προκύψει συμφωνία, μέσω διαλόγου, για την επέκταση της χρήσης του πράσινου πάσου.

Παράλληλα, ερωτηθείς αν θα χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου και αν ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, απάντησε "ναι και στα δυο". Σχετικά με την μέχρι τώρα εφαρμογή του πράσινου πάσου στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, ο Ντράγκι υπογράμμισε οτι "θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά".

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι "το 91,5% του διδακτικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί" και ότι "η εκστρατεία εμβολιασμού αγκαλιάσθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους νέους".

Ο Μάριο Ντράγκι, τέλος επανέλαβε την έκκληση προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και προέβλεψε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 80% του ιταλικού πληθυσμού άνω των 12 ετών. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση