ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε θέση ισχύος, παρά την εκλογολογία, ο Ματέο Σαλβίνι

Ο Σαλβίνι κρατά το μαχαίρι στον λαιμό του κυβερνητικού εταίρου του, διατηρώντας το κλίμα τοξικό

Newsroom Κ, Αθήνα

«Θα τη ρίξει, δεν θα τη ρίξει». Το μάδημα της μαργαρίτας της ιταλικής κυβέρνησης κατέληξε προσωρινά στη συνέχιση του κυβερνητικού βίου, αν και το κλίμα μεταξύ των δύο εταίρων παραμένει εξαιρετικά τοξικό. Ενόψει πιθανής κατάρρευσης, ο πρόεδρος Ματαρέλα προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να διαθέτει κυβέρνηση στα τέλη Οκτωβρίου, όταν θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταρρεύσει, δεν πάω στον πρόεδρο», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, μετά τις διαρροές σύμφωνα με τις οποίες ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής κυβέρνησης είχε ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Σαλβίνι βρίσκεται σε θέση ισχύος και η συνεχής εκλογολογία χρησιμεύει ώστε να πιέσει τον κυβερνητικό εταίρο, το Κίνημα 5 Αστέρων, να προσαρμοστεί στις πολιτικές προτεραιότητές του. Επειτα από μία Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας ο Σαλβίνι και ο έτερος αντιπρόεδρος, Λουίτζι ντι Μάιο διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσω Facebook live, ο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει τον Ντι Μάιο.

Ο Σαλβίνι επιδιώκει να απαλλαγεί από κάποιους υπουργούς των 5 Αστέρων για τους οποίους υποστηρίζει ότι «βομβαρδίζουν με όχι». «Βλέπουμε μια προφανή, απόλυτη παράλυση προτάσεων, πρωτοβουλιών, έργων και υποδομών από κάποιους υπουργούς των 5 Αστέρων, η οποία βλάπτει την Ιταλία», δήλωσε. Μεγάλο μέρος της οργής του οφείλεται στη δύσκολη διαδικασία της παροχής αυτονομίας στις ιταλικές περιφέρειες, την οποία επιθυμούν οι πλούσιες περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, που εκπροσωπεί ο Σαλβίνι, σε αντίθεση με τις φτωχές περιφέρειες του ιταλικού Νότου. Η συζήτηση του θέματος σε νέο υπουργικό συμβούλιο, χθες, δεν απέδωσε καμία πρόοδο.

Οι πολιτικοί παρατηρητές στην Ιταλία εκτιμούν ότι το «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές, πριν από τον Οκτώβριο, κλείνει σήμερα. H Ιταλία δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ βουλευτικές εκλογές φθινόπωρο ή χειμώνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση