ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στ. Κυριακίδου: H HERA είναι μια μοναδική δομή υγειονομικής ασφάλειας

Η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων αποτελεί κεντρικό στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας

ΑΜΠΕ

H HERA είναι «μια μοναδική δομή υγειονομικής ασφάλειας που μας επιτρέπει να έχουμε προβάδισμα έναντι των εξελίξεων» τονίζει με δήλωσή της η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων αποτελεί κεντρικό στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Με την HERA θα είμαστε σε θέση να προβλέψουμε απειλές μέσω ανίχνευσης του ορίζοντα, να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για έγκαιρη αντίδραση μέσω της ανάπτυξης, της προμήθειας και διανομής ιατρικών αντιμέτρων κρίσιμης σημασίας σε επίπεδο ΕΕ».

«Η υγειονομική ασφάλεια μετατρέπεται σε συλλογική προσπάθεια στην ΕΕ. Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια καταστροφικής πανδημίας, η HERA αποτελεί σύμβολο της αλλαγής νοοτροπίας ως προς την πολιτική υγείας, γύρω από την οποία θα πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε - όταν ενεργούμε από κοινού, είμαστε ισχυρότεροι και μπορούμε να επιφέρουμε πραγματικές αλλαγές για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών μας» καταλήγει η Ευρωπαία Επίτροπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση