ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:02
 

Βρετανικό Κοινοβούλιο: Όχι σε εξοδο χωρίς συμφωνία

Παραμένει ρευστό το σκηνικό στη Βρετανία, η ΕΕ έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το πολιτικό μέλλον της Τερέζα Μέι είναι αμφίβολο

Newsroom Κ, Αθήνα

Στην απόρριψη της πρότασης για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία προχώρησε το βρετανικό κοινοβούλιο. H απόρριψη της σχετικής τροπολογίας έγινε με οριακή πλειοψηφία τεσσάρων ψήφων 312 - 308, σημείο που δείχνει ωστόσο και πόσο ρευστό είναι το σκηνικό. Μένει το ερώτημα αν όντως η πρόθεση ήταν για μια έξοδο χωρίς συμφωνία, νοουμένης της μικρής προαναφερόμενης διαφοράς.

Ως προς τα επόμενα βήματα εκείνο που μένει να γίνει είναι να  τεθεί επίσης σε ψηφοφορία και πρόταση για ολιγόμηνη αναβολή του Brexit. Κάτι που εκ του αποτελέσματος και της τελευταίας ψηφοφορίας "μοιάζει" λογικό εφόσον δεν είναι πλήρως ξεκάθαρο τι θέλουν και τι δεν θέλουν οι Βρετανοί μέσα από το σχέδιο εξόδου από την ΕΕ. 

Η μόνη εναλλακτική πρόταση στην παρούσα φαση θα ήταν μια χαώδης έξοδος χωρίς συμφωνία, κάτι που αναμενόταν εν πολλοίς να απορριφθεί στη σημερινή ψηφοφορία. Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, δημιουργεί ερωτηματικά η μικρή διαφορά στην ψηφοφορία. 

Αβέβαιη η Μέι

Αντίθετα, εντελώς αβέβαιο διαγράφεται το πολιτικό μέλλον της Τερέζα Μέι, καθώς οι φωνές για αντικατάστασή της ή και για πρόωρες εκλογές ενισχύονται. Παράγοντας που μόνο αμελητέος δεν είναι εφόσον βγαίνει έντονα στο προσκήνιο σε όλες τις διεθνείς αναλύσεις για το θέμα. 

Μετά και την τελευταία αποτυχία πάντως, οι Βρυξέλλες σήκωσαν τα χέρια ψηλά.

«Η Ε.Ε. έκανε ότι περνάει από το χέρι της ώστε να βοηθήσει την ψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης», δήλωσε ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ. «Το αδιέξοδο μπορεί να λυθεί μόνο στη Βρετανία. Oι προετοιμασίες μας για το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία είναι πιο σημαντικές από ποτέ» τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρω 2% νόμιμο δάνειο επικοινωνίας selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  21:09

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«λάβετε δάνειο 2% για να κάνετε επιχειρήσεις, αγοράστε σπίτι, αυτοκίνητο και να πληρώσετε ιατρικούς ...»
matto gregio  |  21:07

Μπάιντεν: Την Πέμπτη η ανακοίνωση για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος

«Δεν υπάρχει "προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος". Απλώς βαζει υποψηφιότητα για να π`αρει το χρήσμα ...»
Luke  |  20:35

Μετωπική σύγκρουση Νταβούτογλου - Ερντογάν

«Θύμωσε και το λατζινάρι! »
ΑΚΑ  |  11:13

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X