ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο ίδιο στρατόπεδο Δύση και Τουρκία για το Ίντλιπ

Ετοιμάζονται για μεγάλη αναμέτρηση με την Δαμασκό και τους υποστηρικτές της

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μπορεί σε πολλά πεδία τα τελευταία χρόνια Τουρκία και Δύση να εκφράζουν διαφορετικές, πολλές φορές συγκρουόμενες απόψεις, ωστόσο στο ζήτημα της Συρίας οι δυο πλευρές βρίσκονται στο ίδιο το στρατόπεδο. Άγκυρα και δυτικές πρωτεύουσες εκφράζουν παρόμοιες θέσεις για το μέλλον του τελευταίου προπυργίου της αντιπολίτευσης, η κάθε πλευρά με τα βάση τα δικά της ιδιαίτερα συμφέροντα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας επέλεξε να επιστρατεύσει την σκληρή ρητορική του Τούρκου ομολόγου του στο ζήτημα του Ίντλιπ απέναντι στις κινήσεις της Δαμασκού και των συμμάχων της.

Το Reuters μεταδίδει πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αδιάκριτος βομβαρδισμός από ρωσικές, συριακές και ιρανικές δυνάμεις στην περιοχή Ίντλιπ της Συρίας μπορεί να ισοδυναμεί με εγκλήματα πολέμου.

«Η υπόθεση των εγκλημάτων πολέμου δεν μπορεί να αποκλειστεί όταν κάποιος αρχίσει να βομβαρδίζει αδιακρίτως άμαχους πληθυσμούς και νοσοκομεία», ανέφερε ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. Είπε επίσης ότι ,πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες αμέσως για προετοιμασία για μια μαζική ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες ανθρώπους να αποχωρούν από τις εστίες τους.

Η Τουρκία ετοιμάζεται για μακροχρόνιο πόλεμο

Ο διεθνής τύπος μεταδίδει την πληροφορία πως η Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στους στρατιώτες του Ίντλιπ. Εκπρόσωποι της Οργάνωσης Στρατός Ελεύθερης Συρίας τονίζουν ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι και στρατιωτικοί ζητούν από τους ίδιους να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο πόλεμο, που ενδέχεται να διαρκέσει για αρκετά χρονικό διάστημα.

Ντόπιες πηγές αναφέρουν ότι η μεταφορά όπλων από την Τουρκία προς τους πολεμιστές του Ίντλιπ έχει εντατικοποιηθεί μετά την διάσκεψη της Τεχεράνης. Η Τουρκία στέλνει στους πολεμιστές όπλα προηγμένης τεχνολογίας. Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο ακόμη και για ρουκέτες τύπου Grad. Την ίδια στιγμή, πολεμιστές φτάνουν στο Ίντλιπ από το Χαλέπι και άλλες περιοχές της Συρίας. Η Άγκυρα ωστόσο δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

«Ζήτημα χρόνου η προπανανδιστική εκστρατεία της Δύσης»

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, η Μόσχα εκφράζει τον δικό της προβληματισμό. Από χθες το απόγευμα η ρωσική πλευρά στέλνει στην διεθνή προειδοποίηση μια σημαντική προειδοποίηση.

Σύμφωνα με ρωσικά, αραβικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, στο Ίντλιπ, με την υποστήριξη ξένων κυβερνήσεων, οι αντάρτες έχουν «σκηνοθετήσει» επίθεση της κυβέρνησης με χημικά όπλα. Υπάρχουν σχετικά βιντεοντουκουμέντα, τα οποία σε λίγες ώρες θα σταλούν στον ΟΗΕ και σε ξένες πρωτεύουσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X