ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου

Ομιλία για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο Πανεπιστήμιο του Cambridge βρέθηκε σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, μετά από σχετική πρόσκληση του Lancet Breast Cancer Commission, για να απευθύνει ομιλία για τον καρκίνο του μαστού και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον καρκίνο.

«Οι στόχοι μας είναι οι κοινοί και αφορούν την καλύτερη ποιότητα περίθαλψης και την ισότητα για τους ασθενείς σε όλη την Ευρώπη», τόνισε η κα Κυριακίδου, η οποία συνεχάρη θερμά τους επιστήμονες του Lancet Breast Cancer Commission για τα ευρήματα που παρουσίασαν σήμερα.

«Tο Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου αντιμετωπίζει τον καρκίνο οριζόντια με την ίδια φιλοδοξία και σημασία, είτε πρόκειται για πρόληψη, είτε για έγκαιρη ανίχνευση, είτε για θεραπεία, είτε για ποιότητα ζωής», ανάφερε η Επίτροπος.

«Οι ανισότητες είναι κραυγαλέες και η μη αντιμετώπισή τους είναι μια χαμένη ευκαιρία, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τις κοινωνίες. Η Επιτροπή για τον καρκίνο του μαστού του Lancet είναι ένας σημαντικός εταίρος για την αντιμετώπιση των ελλείψεων και των ανισοτήτων. Η συνεργασία είναι το κλειδί, όπως και εσείς αναφέρετε χαρακτηριστικά στην έρευνα του Lancet, για την κάλυψη των κενών στη φροντίδα. Η συνεργασία που βλέπουμε τώρα για τον καρκίνο στην Ευρώπη είναι πρωτοφανής. Αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνει σε όλη τη διαδρομή του καρκίνου και πρέπει να θέτει τους ασθενείς στο επίκεντρο. Αυτή είναι εξάλλου και η ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας», κατέληξε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση