ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχεδόν 50 εκατ. Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Τις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου, η μέση κινητικότητα ανά κομητεία ήταν μειωμένη κατά 45% σε σύγκριση με πέρυσι

Newsroom Κ, Αθήνα

Την ώρα που τουλάχιστον ένας Αμερικανός πεθαίνει από κορωνοϊό το λεπτό, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει ξεπεράσει τους 262.000 και τον απολογισμό των κρουσμάτων να προσεγγίζει τα 13 εκατομμύρια, οι θλιβεροί αριθμοί δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα σχέδια για μετακινήσεις με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Παρότι τα αεροπορικά ταξίδια είναι μειωμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, από την προηγούμενη Παρασκευή σχεδόν πέντε εκατ. Αμερικανοί έχουν περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας των αμερικανικών αεροδρομίων, ενώ ακόμη μεγαλύτερος είναι ο αριθμός εκείνων που ταξίδεψαν οδικώς, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης. Αυξημένη η κίνηση και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Τις πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου, η μέση κινητικότητα ανά κομητεία ήταν μειωμένη κατά 45% σε σύγκριση με πέρυσι. Χθες, η μέση κινητικότητα ήταν 6% αυξημένη σε σύγκριση με την προηγούμενη Τρίτη, σύμφωνα με τον δείκτη δραστηριότητας Mapbox, που βασίζεται σε στοιχεία από κινητά τηλέφωνα.

Πριν από τις προειδοποιήσεις του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών(CDC), έρευνα της ΑΑΑ έδειχνε ότι 50 εκατ. Αμερικανοί σχεδίαζαν να ταξιδέψουν, περίπου 10% λιγότεροι από πέρυσι.

Την Τρίτη το πρωί, το Terminal 1 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο’Χάρα του Σικάγου μπορούσε κανείς να παρατηρήσει αυξημένη επιβατική κίνηση, με μικρές ουρές να σχηματίζονται στα σημεία ελέγχου. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν οδικώς και όχι αεροπορικώς, με την αεροπορική κίνηση μειωμένη 47,5% σε σύγκριση με το σύνολο της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η «WSJ».

Η ταξιδιωτική δραστηριότητα άρχισε να ανακάμπτει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 21-22 Νοεμβρίου, καθώς περισσότεροι από ένα εκατ. επιβάτες πέρασαν την Παρασκευή από τα σημεία ελέγχου, με αντίστοιχα νούμερα και την Κυριακή, που ήταν η πιο δυνατή ημέρα για τα αεροδρόμια από τον Μάρτιο.

Για φέτος παρατηρούνται αλλαγές στις προτιμήσεις των Αμερικανών, με τις περισσότερες αναζητήσεις να αφορούν ξενοδοχεία και καταλύματα σε εξοχικές περιοχές και χωριά αντί για μεγάλες πόλεις.

Τα ταξίδια και συγκεντρώσεις σε ημέρες εορτών και αργιών συσχετίζονται με αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Στον Καναδά, για παράδειγμα -όπου η αργία για την Ημέρα των Ευχαριστών είναι τον Οκτώβριο- τα κρούσματα αυξάνονται με σταθερούς ρυθμούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αυτοδιοίκηση στη This is Cyprus

« “Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται συχνά και για τον ίδιο λόγο.” Mark Twain»
Leon  |  14:08

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση