ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν πάει ήδη στην Αρμενία

Περίπου 85 χιλιάδες κάτοικοι του θυλάκου έχουν μετακομίσει στην Αρμενία

Περίπου 85 χιλιάδες κάτοικοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν μετακομίσει στην Αρμενία από την περασμένη Κυριακή, ανέφερε την Παρασκευή η αρμενική κυβέρνηση στο Ερεβάν.

«Εως τις 6.00 (5.00 ώρα Ελλάδος), 84.770 άτομα έφτασαν από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην Αρμενία», έγραψε η Ναζέλι Μπαγντασαριάν, γραμματέας Τύπου του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, στη σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο αρμενικός πληθυσμός του θυλάκου στο δυτικό Αζερμπαϊτζάν εκτιμόταν στους 120.000 κατοίκους πριν από τις τελευταίες εξελίξεις και τον πόλεμο των 24 ωρών, κατά τον οποίο αζερικός στρατός υπέταξε με άνεση την περιοχή.

Ο Χικμέτ Χατζίεφ, στενός συνεργάτης του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η ένταξη των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του Αζερμπαϊτζάν θα είναι δύσκολη και πως πρέπει να είναι προετοιμασμένος για το γεγονός ότι κάποιοι θα αποφασίσουν να φύγουν.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες του Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν διεθνή ΜΜΕ, όποτε κάποιο έδαφος στην περιοχή έχει αλλάξει χέρια, ακολουθούν εθνικές εκκαθαρίσεις.

Πηγή: RIA Novosti

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση