ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Κυριακίδου: Τα κράτη μέλη να επιταχύνουν τη χρήση του στοκ εμβολίων

Η Επίτροπος είπε ότι η ΕΕ εξασφάλισε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων το οποίο είναι επαρκές για την κάλυψη όλου του πληθυσμού της ΕΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η παγκόσμια παραγωγική ικανότητα των εταιρειών και όχι ο αριθμός των παραγγελιών της ΕΕ ευθύνεται για την ταχύτητα της διανομής δόσεων στους αποδέκτες, επεσήμανε εκ νέου η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου, απευθυνόμενη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ σε συνέχεια της συμφωνίας των κρατών μελών εξασφάλισε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων, το οποίο είναι επαρκές για την κάλυψη όλου του πληθυσμού της ΕΕ. Υπενθύμισε δε ότι η Κομισιόν ζήτησε ήδη από τον Οκτώβριο από τα κράτη μέλη να καταρτίσουν την εμβολιαστική στρατηγική τους. Ζήτησε μάλιστα από τα κράτη μέλη χρησιμοποιήσουν τάχιστα το στοκ των εμβολίων που έχουν παραλάβει, επιταχύνοντας του εμβολιασμούς, αναγνωρίζοντας ωστόσο τον πρωτόγνωρο χαρακτήρα του μαζικού αυτού εγχειρήματος. Η Επίτροπος υπενθύμισε ακόμη ότι η ευθύνη (liability) με βάση την υπό όρους αδειοδότηση στην ΕΕ παραμένει στις εταιρείες.

Η Επίτροπος τόνισε ακόμα ότι η από κοινού διαπραγμάτευση της ΕΕ εξασφάλισε τα κράτη μέλη και ως προς την ποσότητα και ως προς την τιμή, αλλά και την αναλογική κατανομή και την ταυτόχρονη παράδοση των εμβολίων και όλες οι κυβερνήσεις συνυπέγραψαν σε αυτή.

Τέλος σε ό,τι αφορά την αμοιβαιότητα και τη διαλειτουργικότητα των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, επεξήγησε ότι αυτή χρειάζεται για συλλογή ιατρικών δεδομένων που είναι απαραίτητα σε επιστημονικό επίπεδο για την παρακολούθηση και
στο μέλλον θα πρέπει να τεθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον δήλωσε ότι η Κομισιόν καλωσορίζει τη συνεισφορά των κρατών μελών στη όλη συζήτηση, περιλαμβανομένης της Ελλάδας και τόνισε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί μαζί με την επιτάχυνση των εμβολιασμών στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών την Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

#PoliticsBlog Το νέο εύρημα του Οδυσσέα και οι σαμπάνιες του Νικόλα

«Αυτά συμβαίνουν στον πολιτικό μικρόκοσμο της ημικατεχόμενης Κύπρου εν έτει 2021.»
Leon  |  13:09

Τέσσερις νεαροί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον Αγρό

«Αντί οι κυπραίοι να εκτιμούν τον τόπο τους τον εκτιμούν οι ξένοι»
Leon  |  12:57

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση