ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταξίδια προς Αγγλία: Τι αλλάζει από σήμερα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Απομένει πλέον μόνο μία κόκκινη λίστα χωρών

ΚΥΠΕ

Παύει να ισχύει από σήμερα το σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τα ταξίδια προς την Αγγλία, ενώ αλλάζει και το καθεστώς των διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό για τους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες.

Η πράσινη και η πορτοκαλί κατηγορία χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητά τους αναφορικά με τον κορωνοϊό καταργούνται και απομένει πλέον μόνο μία κόκκινη λίστα χωρών.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες προς την Αγγλία δε χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση αναχώρησης. Διατηρείται η υποχρέωση για συμπλήρωση φόρμας εντοπισμού επιβάτη (PLF) και διενέργειας μοριακού τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα από την άφιξη, ωστόσο από τα τέλη Οκτωβρίου, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί σύντομα, αυτό το ακριβό τεστ PCR θα αντικατασταθεί από ένα φθηνότερο γρήγορο τεστ (rapid) πλευρικής ροής.

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες θα εξακολουθήσουν να έχουν την υποχρέωση τεστ πριν από το ταξίδι στην Αγγλία και μοριακού τεστ τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα από την άφιξη, καθώς και την υποχρέωση απομόνωσης για δέκα ημέρες, ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται.

Για τους ταξιδιώτες από «κόκκινες» χώρες, που δεν μπορούν παρά να είναι Βρετανοί υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι, διατηρείται η υποχρέωση καραντίνας 11 ημερών σε προεπιλεγμένο από την κυβέρνηση ξενοδοχείο έναντι κόστους 2.285 λιρών που επωμίζεται ο ταξιδιώτης.

Οι αλλαγές για την ώρα θα ισχύουν μόνο για την Αγγλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση