ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

The Sun: Στα τέλη Μαΐου η έξοδος των Βρετανών από την καραντίνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «θέλει τους Βρετανούς πίσω στη δουλειά» στις 26 του μήνα, αν έως τότε έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

ΚΥΠΕ

Την Τρίτη 26 Μαΐου προσδιορίζει η εφημερίδα Sun ως την ημέρα την οποία εξετάζει αυτή τη στιγμή η βρετανική κυβέρνηση για έναρξη άρσης των περιορισμών στις μετακινήσεις, δηλαδή δέκα εβδομάδες μετά από την επιβολή τους στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «θέλει τους Βρετανούς πίσω στη δουλειά» στις 26 του μήνα, αν έως τότε έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο κ. Τζόνσον αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη ένα λεπτομερές σχέδιο για τη χαλάρωση των μέτρων, δίνοντας δυόμισι εβδομάδες σε γραφεία, εργοστάσια και ορισμένα καταστήματα να προσαρμοστούν τις απαιτήσεις των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα παραμείνουν σε ισχύ.

Το διάστημα αυτό θα αξιοποιηθεί επίσης, σύμφωνα με τη Sun, ώστε να πειστεί ο κόσμος ότι είναι ασφαλές να βγει από τα σπίτια του, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Βρετανών θα φοβόταν να επιστρέψει σε έναν πιο ομαλό ρυθμό καθημερινότητας μετά από το μήνυμα «μείνετε σπίτι». Η Sun επικαλείται μέτρηση που δείχνει ότι τα 2/3 των πολιτών έχουν αναπτύξει «κορωνοφοβία».

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Μαΐου πιστεύεται ότι θα έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού που η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει κρίσιμο για τη χαλάρωση των περιορισμών.

Αν παρόλα αυτά ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, τότε η χαλάρωση των μέτρων θα καθυστερήσει περισσότερο, αναφέρει η Sun.

Εκτός της πρώτης φάσης χαλάρωσης των μέτρων αναμένεται να μείνουν οι τομείς της φιλοξενίας και της εστίασης, ενώ θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο οι μαζικές συγκεντρώσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις.

Όσον αφορά τα σχολεία, η Sun εκτιμά ότι δεν θα ανοίξουν πριν από τον Ιούνιο, με τον Υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να απαντά την Παρασκευή σε ερώτηση ενός γονέα ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να είναι απολύτως ασφαλές.

Επίσης, η εφημερίδα Times γράφει ότι οι επιβάτες των μέσων αστικής συγκοινωνίας θα καλούνται να θερμομετρούνται πριν βγουν από το σπίτι και η Telegraph ότι η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους επιστημονικούς της συμβούλους να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα της τήρησης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση