ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:03
 

Το φυσικό αέριο της Α. Μεσογείου δεν παίζει ρόλο στην Διάσκεψη του Βερολίνου

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολιτική διαδικασία για την Λιβύη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας ερωτήθηκε –μεταξύ άλλων- για το εάν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο διαδραματίζουν ρόλο στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ «το κοίτασμα φυσικού αερίου δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο στη Διάσκεψή μας. Πρόκειται για μια πολιτική διαδικασία για τη Λιβύη. Όσο μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, μπορούν όλοι να βγάλουν από το μυαλό τους τα συμφέροντά τους για το κοίτασμα του φυσικού αερίου».

Σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα εκνευρίστηκε επειδή δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη για τη Λιβύη και εάν η Γερμανία υποχώρησε στο σημείο αυτό στην πίεση Ερντογάν, απαντά πως «Όχι. Η ΕΕ είναι προσδεδεμένη στη διαδικασία. Και είμαι πολύ σίγουρος ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ ενδιαφέρονται για την ειρήνη στη Λιβύη και ως εκ τούτου υποστηρίζουν τη Διάσκεψη».

Τέλος για το εάν απειλούνται Γερμανία και ΕΕ από μια νέα προσφυγική κρίση εξαιτίας του εμφυλίου στη Λιβύη, ο Μαας απαντά «ήδη τώρα έρχονται πρόσφυγες σε μας μέσω της Λιβύης και της Μεσογείου. Όσο περισσότερο διαρκέσει η σύγκρουση στη Λιβύη, τόσο λιγότερο θα είμαστε σε θέση να θέσουμε υπό έλεγχο τις μεταναστευτικές κινήσεις. Μόνον αν υπάρξουν εκεί κρατικές δομές που να λειτουργούν, θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την δράση των διακινητών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X