ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Ιράν δεν θα επιχειρήσει την κατασκευή πυρηνικών όπλων

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα είναι υπαίτειες για των πράξεων τους αν παραβιάσουν την συμφωνία του 2015

ΠΗΓΗ: Reuters

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, δήλωσε πως το Ιράν δεν θα επιχειρήσει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, με ή χωρίς συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ακόμη, κάλεσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ουάσινγκτον και να παραβιάσουν την συμφωνία JCPAO για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που υπογράφτηκε το 2015.

«Ποτέ δεν έχουμε αναζητήσει τη δύναμη των πυρηνικών όπλων … με ή χωρίς ενεργή συμφωνία για το πυρηνικό μας πρόγραμμα, ποτέ δεν θα επιχειρήσουμε στην κατασκευή τέτοιων όπλων … Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα είναι υπαίτειες για των πράξεων τους αν παραβιάσουν την συμφωνία του 2015», ανέφερε ο Ιρανός πρόεδρος στην κρατική ιστοσελίδα President.ir.

Η δήλωση αυτή σύμφωνα με το Reuters, έρχεται μετά και από την σταδιακή αποχώρηση της Τεχεράνης από τις υποχρεώσεις τις οποίες και έχει σύμφωνα με την JCPAO. Αποτέλεσμα αυτής της αντίδρασης είναι η αποχώρηση των ΗΠΑ το 2018 από τη συμφωνία και η επανεπιβολή κυρώσεων στη χώρα του Κόλπου. Ο πρόεδρος Ροχανί δήλωσε πως το Ιράν θα παραμείνει δεσμευμένο κάτω από τη συμφωνία και θα επιστρέψει στο πλαίσιο της, αν όλες οι άλλες πλευρές πληρούν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση