Τελευταία Ενημέρωση: 20:18

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έπληξε θέσεις της Χαμάς

Μια από τις επιδρομές έγινε ανατολικά της Χαν Γιούνες και έπληξε φυλάκιο παρατήρησης του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε την Κυριακή δύο στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την αποστολή μπαλονιών στα οποία είχε προσαρμοστεί ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός προς το έδαφος του Ισραήλ, χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα στη μια ή στην άλλη πλευρά.

Έπειτα από πολλές κλιμακώσεις της βίας στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ το 2018, στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα επικρατεί ανήσυχη ηρεμία τις τελευταίες εβδομάδες. Το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς - που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας - και ο ισραηλινός στρατός έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 2008.

"Ένας εκρηκτικός μηχανισμός προσαρμοσμένος σε πολλά μπαλόνια κι ένα μοντέλο αεροπλάνου εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος", ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή. "Σε αντίποινα, επιθετικά ελικόπτερα στοχοθέτησαν δύο στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας", προσέθεσε.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας της Χαμάς, μια από τις επιδρομές έγινε ανατολικά της Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας, και έπληξε φυλάκιο παρατήρησης του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης, ενώ η δεύτερη επίθεση έγινε ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Από την 30ή Μαρτίου 2018 και την έναρξη της μαζικής κινητοποίησης που βαπτίστηκε "Πορεία της Επιστροφής", τουλάχιστον 240 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών. Πέραν του τερματισμού του ισραηλινού αποκλεισμού που επιβάλλεται στον θύλακα εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η κινητοποίηση αυτή έχει ταυτόχρονα σκοπό να διατρανωθεί το δικαίωμα των παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ και το ξέσπασμα του πρώτου αραβοϊσραηλινού πολέμου το 1948.

Δύο ισραηλινοί στρατιώτες έχουν επίσης σκοτωθεί στα επεισόδια κατά μήκος του Τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόσι, ανακοινώνει την απόφαση της επιτροπής, χθες, στο Καπιτώλιο. «Σήμερα ζητώ από τους προέδρους (των αρμόδιων επιτροπών) να συντάξουν τα άρθρα της παραπομπής», είπε.

Αντίστροφη μέτρηση για Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι εκβίασε τον Ουκρανό πρόεδρο να ανοίξει δικαστική έρευνα εναντίον του πολιτικού ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ