ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Τραμπ: Δεν υπάρχει κάτι στη Συρία εκτός από άμμο και θάνατο

Θέλουμε να προστατεύσουμε τους Κούρδους αλλά δε θα μέναμε για πάντα στη Συρία, είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Newsroom K

Δημοσιογραφική διάσκεψη έδωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το «shutdown» για 12η μέρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ωστόσο απάντησε και σε σειρά ερωτήσεων για τη Συρία και όχι μόνο. Για το θέμα έριξε το βάρος και στην οικονομική πτυχή και τόνισε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους Κούρδους αλλά δεν θα έμεναν για πάντα στη Συρία.

«Εκεί υπάρχει μόνο άμμος και θάνατος» είπε χαρακτηριστικά θέλοντας να καταδείξει πως δεν υπάρχει στην ουσία όφελος για να παραμείνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

Απέφυγε ωστόσο να δώσει χρονοδιάγραμμα. «Κάποιος είπε τέσσερις μήνες, εγώ δεν είπα κάτι» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρόσθεσε δε πως σε συνάντηση του με στρατηγούς των ΗΠΑ στο Ιράκ τους τόνισε ότι πρέπει να είχαν φύγει από τη Συρία χρόνια πριν, ενώ επανέλαβε πως έκανε το σωστο με την πρόσφατη απομάκρυνση του ΥΠΑΜ Τζειμς Ματις γιατί οπως είπε δεν έκανε καλή δουλειά.

Πρόσθεσε πως αν και δεν ήταν ενθουσιασμένος με το ότι οι Κουρδοι πωλούσαν πετρέλαιο στο Ιράν, ωστόσο αν και θέλουν οι ΗΠΑ να τους βοηθήσουν δεν θα παρέμεναν για πάντα στην περιοχή.

«Δεν θέλω να είμαι εκεί. Πηγαίνω στα νοσοκομεία και βλέπω τραυματισμένους βαριά στρατιώτες. Δεν το θέλω αυτό. Θέλω να ξαναχτίσω τη χωρα μου, αυτό θέλω», πρόσθεσε.

Άσχημη η συμφωνία για το Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερθεμάτισε τις αναχωρήσεις λέγοντας και πως σε επαφές με ηγέτες της περιοχής διαπίστωσε πως ενώ κάνουν οι ΗΠΑ όλη τη δουλειά, εντούτοις χρεώνονται για να πετούν τα αεροσκάφη πάνω από τις γειτονικές της Συρίας χώρες.

Τόνισε επισης πως είναι δίχως λογική τα χρήματα που ξοδεύονται από την Αμερική στην περιοχή. Επανέλαβε επισης πως η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν ήταν μια άσχημη συμφωνία και πως είχε δίκιο για την αποχώρηση της χώρας του.

Για το κλείσιμο της κυβέρνησης

Ο ίδιος τόνισε πως θα ήθελε να φτάσει σε μια συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για το κλείσιμο της ομοσπονδιακης κυβέρνησης αλλά δεν φάνηκε αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο αναμένεται.

«Το κλείσιμο μπορεί να κρατήσει καιρό. Και θα παραμείνει όσο χρειαστεί. Θα μπορούσα να είχα μια εύκολη διακυβέρνηση κάνοντας τίποτα. Είμαι εδώ και εργάζομαι» είπε ο Τραμπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X