ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τραμπ: Ζήτησε να προστεθεί το όνομα του στις επιταγές προς τους Αμερικανούς

Η κίνηση αυτή δεν θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παράδοση των επιταγών, ισχυρίστηκε κυβερνητικός αξιωματούχος

Kathimerini.gr

Σε μια εντολή της τελευταίας στιγμής, όπως μεταδίδεται από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να εμφανίζεται το όνομα του στις επιταγές που θα σταλούν σε εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες, ως μέτρο στήριξης απέναντι στις εκτεταταμένες οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Washington Post και επιβεβαίωσε στη συνέχεια και το CNN, μέσω κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου.

Ο τελευταίος διευκρίνισε στο αμερικανικό δίκτυο ότι η κίνηση αυτή δεν θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παράδοση των επιταγών.

Ωστόσο, δύο ακόμη αξιωματούχοι, τους οποίους εξαρχής επικαλούνταν η Washington Post, ανέφεραν ότι πιθανότατα θα υπάρξει αλλαγή ημερομηνίας στην αποστολή των πρώτων επιταγών, οδηγώντας, όπως τονίζεται, ενδεχομένως σε καθυστέρηση μιας διαδικασίας που ήδη υπολογίζεται ότι μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 20 εβδομάδες, την ώρα που η οικονομική εικόνα επιδεινώνεται.

Την παραπάνω εκδοχή διέψευσε πάντως, το υπουργείο Οικονομικών, με τον εκπρόσωπό του να διαβεβαιώνει ότι το πρώτο πακέτο επιταγών θα αποσταλεί κανονικά την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Washington Post, CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ένας περίπλοκος συνδυασμός εξωτερικών πιέσεων και αυξημένης πληροφόρησης απομακρύνει τους νέους ανθρώπους από την κατανάλωση ...
ΠΗΓΗ: ΒΒC
 |  ΚΟΣΜΟΣ