ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Tσελίκ: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθεί να απειλήσει την Τουρκία μέσω ΕΕ

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αφήσει την απειλητική γλώσσα και τις κούφιες δηλώσεις επισημαίνοντας πως η στάση του έχει ξεπεράσει τα όρια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθεί να απειλήσει την Τουρκία μέσω ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, υποστηρίζοντας ότι είναι μια στάση που έχει ξεπεράσει τα όρια και δεν θα την ανεχτούν. Ανέφερε ότι καλούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αφήσει την απειλητική γλώσσα και τις κούφιες δηλώσεις.

Σε συνέντευξη τύπου έπειτα από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του ο Ομέρ Τσελίκ, είπε ότι «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δυστυχώς έχει μια λάθος στάση. Στη σημερινή του απάντηση λέει ότι μιλάει βασιζόμενος στο διεθνές δίκαιο». «Από άποψης διεθνούς δικαίου είναι καθαρό ότι η Τουρκία έχει δίκιο και η Ελλάδα και ο ε/κ τομέας έχουν άδικο. Χωρίς να κάνουν κανένα διαμοιρασμό επιθυμούν μονομερώς μαζί με τους Ε/κ να κατάσχουν τους υδρογονάνθρακες. Δεύτερον, προειδοποιούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις του τύπου ‘από την στιγμή που ξεκίνησε γεώτρηση η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα’. Πρέπει να χρησιμοποιείται μια γλώσσα με την οποία να υπάρχει σεβασμός απέναντι στον Πρόεδρό μας».

Ανέφερε ακολούθως ότι «σε αυτές τις τελευταίες δηλώσεις η Ελλάδα δεν είναι μόνη, δίπλα της είναι η ΕΕ. Γίνεται προσπάθεια να φέρουν την Τουρκία και την ΕΕ σε αντιπαράθεση. Η ΕΕ έκανε πολύ μεγάλο λάθος να αναγνωρίσει την ε/κ πλευρά και να την εντάξει χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό. Σε αυτή τη διαδικασία έχει μερίδιο και η ΕΕ στην αρνητική κατάσταση που υπάρχει σήμερα».

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι «αντί η ΕΕ να διορθώσει αυτό το λάθος της, μένει σιωπηλή απέναντι στην πολιτικής της ε/κ πλευράς να εκμεταλλεύεται τους θεσμούς της ΕΕ». «Τώρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθεί να απειλήσει την Τουρκία μέσω της ΕΕ. Αυτό πλέον, είναι μια στάση με την οποία έχει ξεπεράσει τα όρια και δεν μπορεί να γίνει ανεχτή με κανένα τρόπο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σαν να είναι ιδιοκτήτης της ΕΕ δηλώνει ότι ξεκινά μια διαδικασία κατά την οποία θα χαλάσουν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ή κάποιοι από την Ευρώπη εισηγούνται στην Τουρκία όπως εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την υφαλοκρηπίδα της, τα δικαιώματά της στην ΑΟΖ, τα δικαιώματά της ως εγγυήτρια δύναμη στην ‘βόρεια Κύπρο’ », όπως χαρακτήρισε τα κατεχόμενα. Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ακόμη ότι «είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η υπόθεση δεν θα λυθεί έτσι».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν θα δώσει αξία σε τέτοιου είδους δηλώσεις και ότι θα δώσει μια ισχυρή απάντηση. Επομένως ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει να εγκαταλείψει την απειλητική γλώσσα στα επιχειρήματα του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί κανένα να στηρίξει. Για την Τουρκία η γειτονία και η φιλία είναι σημαντική αλλά στην περίπτωση που εγκαταλείπεται η γειτονία και η φιλία είναι μια χώρα που δεν θα επιτρέψει την απειλή. Είναι μια χώρα που σε καμιά περίπτωση δεν θα το αφήσει αυτό αναπάντητο», ανέφερε.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε πως «εάν θέλουν να υπάρξει μια δίκαιη κατάσταση πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει αυτή την απειλητική γλώσσα και την δημιουργία ντε φάκτο κατάστασης. Τελικά οι δραστηριότητες συνεχίζονται. Το γεωτρύπανό μας Φατίχ από τον Μάιο είναι δυτικά της Κύπρου και εντός της υφαλοκρηπίδας μας διεξάγει δραστηριότητες. Στις 20 Ιουνίου το δεύτερο μας γεωτρύπανο ξεκίνησε να κατευθύνεται. Συνεχίζει τις δραστηριότητές του στην Καρπασία σε μια περιοχή που η ‘τδβκ’ έχει αδειοδοτήσει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου. Η Τουρκία με κανένα τρόπο δεν θα εγκαταλείψει ούτε τα δικά της τα δικαιώματά ούτε της ‘τδβκ’» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι ενώ η Ελλάδα τα λέει όλα αυτά παραβιάζει ανοιχτά τη συνθήκη της Λωζάνης. «Το διάταγμα που τέθηκε σε εφαρμογή το 2018, έχει στόχο την ‘κρατικοποίηση’ των τουρκικών θρησκευτικών ιδρυμάτων της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα. Φυσικά μία τέτοια απόφαση από την Ελλάδα αποτελεί παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης και της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έχουμε αντιδράσει σε αυτό, αλλά και η ΕΕ πρέπει να προειδοποιήσει την Ελλάδα», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ προσθέτοντας ότι και η ίδια η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X