ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:46
 

Ν. Κληρίδης: Θα παραιτούμουν αν ήμουν Πρόεδρος του Ανωτάτου (ηχητικό)

«Τα όσα συμβαίνουν στη δικαιοσύνη, έπρεπε κάποτε να βγουν στην επιφάνεια», δήλωσε το πρωί στον Active.

Newsroom K

Οι καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη και η δημοσιοποίηση της επιστολής του αρχικά στην «Καθημερινή» και στη συνέχεια σε άλλα ΜΜΕ με βολές προς το Ανώτατο Δικαστήριο, συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και να ταλανίζουν δημόσια το δικαστικό σύστημα της Κύπρου στο ανώτερο επίπεδο.

Ηπαρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στη συνέχεια περισσότερο άνοιξε νέα μέτωπα, παρά λειτούργησε πυροσβεστικά. Με την εξασέλιδη ανακοίνωσή του ενίσχυσε τις καταγγελίες του αδελφού του Ν. Κληρίδη, εντείνοντας τις αλγεινές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί και που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη.

Σήμερα ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά, ο Νίκος Κληρίδης με νέες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Active δήλωσε πως «τα όσα συμβαίνουν στη δικαιοσύνη, έπρεπε κάποτε να βγουν στην επιφάνεια. Όλοι ήξεραν τι συμβαίνει, όχι όμως τεκμηριωμένα».

Ο κ. Κληρίδης στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή σημείωσε επίσης σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτο, ότι «εάν ο ίδιος ήταν στη θέση του, θα υπέβαλε την παραίτησή του».

Θυμίζουμε ότι και το Ανώτατο Δικαστήριο στην ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στον Γενικό Εισαγγελέα είχε κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον Πρόεδρό του σημειώνοντας ότι «ως προς τις υποθέσεις συγγενικών προσώπων του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί από τον ίδιο» εννοώντας τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αδελφής και θυγατέρας του με την Τράπεζα Κύπρου, σχετικά με διεκδικήσεις τους από την μετατροπή καταθέσεων τους σε αξιόγραφα. Τοποθέτηση η οποία επί της ουσίας κρίνεται ως μη στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου του Ανωτάτου, η οποία δεν έχει περάσει απαρατήρητη από νομικούς και όχι μόνο κύκλους.

Σήμερα ο Νίκος Κληρίδης στον Active σημείωσε παράλληλα ότι το έναυσμα για τις καταγγελίες στις οποίες προέβη, ήταν η αθωωτική απόφαση του Ανωτάτου στην υπόθεση των δύο ηγετικών στελεχών της τράπεζας Κύπρου. «Όταν μελετάς μια απόφαση δικαστηρίου, η οποία είναι επιεικώς απαράδεκτη, τότε γεννώνται ερωτήματα. Δεν νοείται δικαστήριο λογικό, να εκδώσει τέτοια απόφαση». Χαρακτήρισε μάλιστα την κατάσταση, νοσηρή.

Για το θέμα με την κάθοδο της Greco στην Κύπρο, ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι εδώ που φτάσαμε πρέπει να γίνει έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή. «Η Greco», είπε, «έχει καθήκον να εκδίδει εκθέσεις και να δίνει κατευθυντήριες γραμμές, που θα πρέπει να ακολουθηθούν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X