ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαλεοντίου: «Είναι άδικα που βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε»

Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση της Σ. Παπαλεοντίου στη δίκη Ρ. Ερωτοκρίτου

ΚΥΠΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση της γραμματειακής υπάλληλου στο Δικηγορικό Γραφείο “Ανδρέας Νεοκλέους & ΣΙΑ ΔΕΠΕ” Σόνιας Παπαλεοντίου από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Ηλία Στεφάνου.

Η κα. Παπαλεοντίου παρουσιάστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ως μάρτυρας υπεράσπισης του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους, εκ των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου, του δικηγόρου Ανδρέα Κυπρίζογλου και του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους.

Ο κ. Στεφάνου αντεξέτασε τη μάρτυρα σχετικά με την επίσκεψη του επιδότη Πανίκου Κλείτου στο δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους στις 16/09/2013 προκειμένου να επιδόσει στον Παναγιώτη Νεοκλέους το κλητήριο ένταλμα της αγωγής με αρ. 3987/13 που αφορούσε την εταιρεία ΡΙΚΝΙ.

Υπενθυμίζεται ότι στη δική του κατάθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο κ. Νεοκλέους υποστήριξε ότι “προφανώς, λόγω φόρτου εργασίας, σχημάτισα την εντύπωση ότι αφορούσε την ήδη εκκρεμούσα αγωγή της ΡΙΚΝΙ”, με αποτέλεσμα αυτό που του επιδόθηκε να το παραδώσει στη στην κα. Παπαλεοντίου, λέγοντάς της ότι αφορούσε την ΡΙΚΝΙ για να το θέσει στο φάκελο της υπόθεσης αυτής.

Όπως υποστήριξε, “η σύγχυση που δημιουργήθηκε σε σχέση με το συγκεκριμένο κλητήριο ένταλμα, προφανώς ήταν εξαιτίας του ονόματος ΡΙΚΝΙ, που αφορούσε την αγωγή αρ. 1482/13 του Ε.Δ. Λεμεσού. Μηχανικά και νομιζόμενος ότι για να επιδοθεί σε εμένα αφορούσε εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το περιεχόμενό του πριν το παραδώσω στην Σόνια Παπαλεοντίου”.

Η μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι μετά τη συνάντηση του κ. Κλείτου με τον κ. Νεοκλέους στο γραφείο του, ο τελευταίος της έδωσε στο χέρι κάποιο έγγραφο, χωρίς η ίδια να γνωρίζει, όπως ισχυρίστηκε, περί τίνος επρόκειτο για να το τοποθετήσει στον φάκελο που αφορούσε την αγωγή αρ. 1482/13 της εταιρείας ΡΙΚΝΙ.

Ερωτηθείσα εάν θυμάται τί έγγραφο ήταν, η μάρτυρας απάντησε: “Όχι, δεν είδα τί ήταν...μου το έδωσε, μου είπε να μπει στον φάκελο της ΡΙΚΝΙ...δεν έδωσα σημασία τί ήταν. Από τη στιγμή που μου λέει ο εργοδότης μου `τοποθέτα το στον φάκελο της ΡΙΚΝΙ` αυτό έπραξα”.

"Εάν το έβλεπα δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε τώρα”, πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου υπέβαλε στη μάρτυρα τη θέση ότι “ο κ. Πανίκος Κλείτου στις 16/9/2013 ήρθε στον 2ο όροφο για να κάμει επίδοση του κλητηρίου εγγράφου της αγωγής 3987/13 στον κ. Παναγιώτη Νεοκλέους, σου έδειξε το έγγραφο όπως γινόταν πάντα για να πιάσει το ΟΚ για να προχωρήσει στο γραφείο του κ. Νεοκλέους για να μπορεί να προχωρήσει σε επίδοση”.

“Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν θυμούμαι να έγινε κάτι τέτοιο, εάν γινόταν σίγουρα θα το θυμούμουν”, ήταν η απάντηση της μάρτυρος για να προσθέσει ότι δεν γνώριζε ούτε είδε τί θα παρέδιδε στον κ. Νεοκλέους.

Η μάρτυρας διαφώνησε επίσης με τη θέση του κ. Στεφάνου ότι ο κ. Κλείτου της είχε δείξει τί έγγραφο θα παρέδιδε στον κ. Νεοκλέους και ότι επρόκειτο για κλητήριο που δεν μπορούσε να παραλάβει η ίδια λόγω του ότι θα έπρεπε να επιδοθεί στη Λαϊκή.

“Εαν γινόταν κάτι τέτοιο σίγουρα θα το θυμόμουν”, πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου συνέχισε υποβάλλοντας στην μάρτυρα τη θέση – με την οποία επίσης διαφώνησε - ότι όταν η ίδια είπε στον κ. Κλείτου ότι δεν μπορούσαν να παραλάβουν το εν λόγω κλητήριο, ο επιδότης τηλεφώνησε στον κ. Κυπρίζογλου ο οποίος του έδωσε οδηγίες να το επιδώσει στον κ. Νεοκλέους.

Σε ερώτηση πώς νοιώθει η ίδια για αυτή τη δίωξη εναντίον του Παναγιώτη Νεοκλέους, η κα. Παπαλεοντίου είπε ότι “ νοιώθω μεγάλη στεναχώρια πραγματικά και αδικία...Είναι άδικα που βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε”.

Ο κ. Στεφάνου υπέβαλε επίσης στην μάρτυρα ότι εάν όντως ο κ. Νεοκλέους της είχε προωθήσει το email της Ειδικής Διαχειρίστριας της Λαϊκής ημερομηνίας 23/10/2013 σε σχέση με την αγωγή 3987/13 το πιο λογικό θα ήταν να το ψάξει στον υπολογιστή της και να το εκτυπώσει ή να ζητούσε από τον ίδιο να της το προωθήσει ξανά και όχι να τηλεφωνήσει στην τότε βοηθό της Διαχειρίστριας Ελενίτσας Χρήστου προκειμένου να της το ξανά στείλει.

Η μάρτυρας είπε ότι για την ίδια ήταν πιο εύκολο και πιο σύντομο να ζητήσει από την κα. Ελενίτσα να τις ξανά στείλει το email παρά να ψάξει στον υπολογιστή της ή να ζητούσε από τον κ. Νεοκλέους να της το ξαναπροωθήσει γιατί όπως είπε δεν ήθελε να τον διακόψει για κάτι τέτοιο. “Αν το έψαχνα θα το έβρισκα”, είπε.

Η κα. Παπαλεοντίου είπε ότι έγιναν λάθη και με άλλες υποθέσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι “καταχωρήθηκαν αιτήσεις για απόφαση, λόγω μη εμφάνισης, αλλά επειδή οι αντίδικοι μας γνώριζαν ότι εμείς ήμασταν οι δικηγόροι, μας πήραν τηλέφωνο την ημέρα που ήταν ορισμένη η υπόθεση και εμφανιστήκαμε και δεν εκδόθηκε απόφαση”.

Είπε, επίσης, ότι οι υποθέσεις που αφορούσαν αγωγές της Λαϊκής Τράπεζας και που χειριζόταν το γραφείο Νεοκλεους ανήλθαν σε κάποια στιγμή στις 700 με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας.

Η μάρτυρας είπε επίσης ότι ότι δεν είχε ενημερώσει τον Παναγιώτη Νεοκλέους ότι επικοινώνησε με το γραφείο των αντιδίκων στην εν λόγω υπόθεση για να τους ενημερώσει ότι θα προχωρούσε σε καταχώρηση σημειώματος εμφάνισης και ούτε ότι την είχαν πληροφορήσει ότι είχε ήδη εκδοθεί απόφαση, λόγω παράλειψης σημειώματος εμφάνισης.

“Δεν τον ενημέρωσα γιατί είχε πάρα πολλή δουλεία. Θεωρούσα ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό για να ενημερώσω ότι πήρα τηλέφωνο τους αντιδίκους. Ίσως θα έπρεπε να ενημερώσω αλλά δεν τον ενημέρωσα”, είπε.

Σε ερώτηση ποίος ευθύνεται για τη μη καταχώρηση σημειώματος εμφάνισης, απάντησε : “Το ότι δεν το τύπωσα εγώ. Αν το τύπωνα ίσως να είχα πιο πολλή έννοια να το κυνηγήσω...” προσθέτοντας ότι το ότι δεν τον ενημέρωσε δεν το έκανε κακοπροαίρετα . “Δεν τον ενημέρωσα, θα έπρεπε να τον ενημερώσω, είχα πάρα πολλή φόρτο εργασίας, το εξέχασα ...”, είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουλίου στις 9 το πρωί οπόταν ο δικηγόρος του Παναγιώτη Νεοκλέους, Αλέκος Μαρκίδης θα ενημερώσει το δικαστήριο εάν θα χρειαστεί να κλητεύσει και άλλους μάρτυρες υπεράσπισης. Το δικαστήριο όρισε επίσης τις ημερομηνίες 1η και 2η Αυγούστου για συνέχιση της διαδικασία στην περίπτωση που θα προκύψουν και άλλοι μάρτυρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X