ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρχισαν δουλειά οι ποινικοί ανακριτές για το φονικό της Αγ. Νάπας

Διερευνούν ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών στο φονικό της Αγ. Νάπας

ΚΥΠΕ

Πυρετωδώς εργάζεται η τριμελής ομάδα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκε για να διερευνήσει ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών σε αδικήματα διαπλοκής και διαφθοράς σε σχέση με την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα και τη διαχείριση των πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στην Αστυνομία Κύπρου από την Ιντερπόλ Σερβίας για άφιξη στην Κύπρο Σέρβων πληρωμένων δολοφόνων.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο ένας εκ των τριών ανακριτών, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων εναντίον της Αστυνομίας, Ανδρέας Πασχαλίδης, σημειώνοντας ότι στόχος των μελών της ανακριτικής ομάδας είναι να φέρουν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε εντός του χρονικού πλαισίου των τριών μηνών από την ημερομηνία του διορισμού τους.

Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι το καθήκον τους είναι να προβούν σε πλήρη και εις βάθος έρευνα και να διερευνήσουν όλες τις πτυχές αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, προσθέτοντας ότι έχουν πιάσει δουλεία από την πρώτη ημέρα του διορισμού τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τόσο ο ίδιος όσο και δεύτερο μέλος της ομάδας δεν πήγαν διακοπές, ενώ το τρίτο μέλος χρειάστηκε να διακόψει την άδεια του. “Εργαζόμαστε full time” σημείωσε, με στόχο την ολοκλήρωση της έρευνας εντός των τριών μηνών.

Εκτός από τον Ανδρέα Πασχαλίδη, στην ανακριτική ομάδα συμμετέχουν επίσης και οι δύο πρώην αξιωματικοί της Αστυνομίας, Παναγιώτης Πελαγίας και Αγαμέμνονας Δημητρίου.

Οι τρεις ποινικοί ανακριτές διορίστηκαν στις 9 Αυγούστου από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για τη διεξαγωγή της ποινικής ανάκρισης αναφορικά “με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων υπό οποιουδήποτε προσώπου, σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή μελών της Αστυνομίας ή άλλων προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς και άλλων αδικημάτων στη βάση συγκεκριμένων πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα με επιστολή του Αρχηγού Αστυνομίας στις 2/8/2016 και με επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης στις 8/8/2016”.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου είχε δηλώσει αρχές Αυγούστου ότι “όσον αφορά στον πρόσφατο τετραπλό φόνο και τα εύλογα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν για το ρόλο μελών μας, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παρόλο που πρώτιστος στόχος μας ήταν και είναι η πλήρης εξιχνίαση της, έγιναν παράλληλα εξετάσεις και ως προς το ενδεχόμενο διαπλοκής και διαφθοράς μελών της Αστυνομίας”.

“Εξασφαλίστηκαν κάποιες πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα από πλευράς μελών της Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, έχω αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα με εισήγηση το διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται ότι είναι τίμια”, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο των ποινικών ανακριτών και θα δώσει όλα τα έγγραφα και ό,τι ζητηθεί από αυτούς, είχε δηλώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Ανδρέας Αγγελίδης μια μέρα μετά τον διορισμό των ανακριτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση