ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναταραχή στην ΕΦ από μαζικές αποστρατεύσεις

Ανάμεσα σε αυτές και πέντε προσοντούχων ανώτερων αξιωματικών

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε δικαστικές περιπέτειες έχει μπει το υπουργείο Άμυνας από την απόφαση για αποστράτευση μεγάλου αριθμού αξιωματικών προκειμένου να γίνει αποσυμφόρηση της ιεραρχικής πυραμίδας.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ» πέραν των σαράντα πέντε αξιωματικών έχουν ειδοποιηθεί ήδη ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα τερματίσουν την υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά.

Η αποστράτευση των εν λόγω αξιωματικών γίνεται πράξει με βάση τους νέους κανονισμούς περί προαγωγών που πέρασαν από την βουλή. Τουλάχιστον πέντε από το σύνολο των αξιωματικών που έχουν ειδοποιηθεί όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν καταχωρήσει αγωγή στρεφόμενοι κατά της απόφασης του υπουργείου Άμυνας.

Αγωγή η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ακρόασης. Για τους συγκεκριμένους αξιωματικούς όλοι τους με το βαθμό του συνταγματάρχη γίνεται λόγος για καταξιωμένα στελέχη απόφοιτοι στρατιωτικών σχολών με άριστες επιδόσεις και άλλα ακαδημαϊκά προσόντα.

Αρμόδιες πηγές μας έλεγαν ότι οι αξιωματικοί που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη αναγκάσθηκαν να το πράξουν μιας και νιώθουν αδικημένοι από την απόφαση του υπουργείου Άμυνας. Οι ίδιες πηγές μας ανάφεραν ότι το κλίμα εντός της ΕΦ είναι τεταμένο.

Κάποιοι από τους εν λόγω αξιωματικούς βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα του στρατού

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X