ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαραθώνια η εκδίκαση της υπόθεσης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου

Στις 17 Φεβρουαρίου οι αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ένοχους βρήκε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τους δικηγόρους Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Στις 17 Φεβρουαρίου οι αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.


Προηγούμενη ενημέρωση

Στην απόφαση της, η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λένα Δημητριαδου δηλώνει «Παρακολουθήσαμε όλους τους μάρτυρες. Είμαστε σε θεση να τους αξιολογήσουμε. Τα ουσιώδη γεγονότα εχουν να κάνουν με την υπόθεση providencia».

Μετά απο ενα χρόνο και πέντε μήνες φθάνει στο τέλος της η δίκη στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικου Εισαγγελέα των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Η διαδικασία για ανάγνωση της απόφασης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί της Τετάρτης, ενώ κατάμεστη είναι  η αίθουσα του Κακουργιοδικειου. Η απόφαση που θα διαβάσει η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λένα Δημητριαδου, είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες 210 σελίδες.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ είχε προηγηθεί η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 24/09/2015 για απόλυση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου από τα καθήκοντά του ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Στην εν λόγω υπόθεση κατέθεσε, μεταξύ άλλων, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ενώ η πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής είχε καλέσει 20 συνολικά μάρτυρες, ανάμεσα τους ο νυν και ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Με ενδιάμεση απόφασή του ημερομηνίας 3/3/2016, το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων, καλώντας τους σε απολογία ενώπιον του.

ΠτΔ: Σέβομαι απόλυτα τη δικαιοσύνη

Προσερχόμενος το βράδυ της Πέμπτης στην τελετή αποφοίτησης ομάδων του προγράμματος IDEA, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου και την επικείμενη απόφαση του Δικαστηρίου, απάντησε: «Πριν εκδοθεί η απόφαση μπορώ να σχολιάσω; Και μετά που θα εκδοθεί η απόφαση, είναι ο ρόλος του Προέδρου να σχολιάσει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου; Σέβομαι απόλυτα τη δικαιοσύνη της πατρίδας μου».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X