ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τοπικές κα μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής.

Η πρόγνωση του καιρού 

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά παράλια, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στις περιοχές με καταιγίδες θα είναι μεταβλητοί, ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά και νότια παράλια, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια και στους -3 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και πιθανό στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι παροδικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση