ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άλλαξε θέση ο Δήμος Πάφου για ανέγερση ναού στον κήπο

«Ναι» στην ανέγερση καθεδρικού ναού στα όρια του δημόσιου κήπου ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με έντεκα ψήφους υπέρ, εννέα εναντίον και μια αποχή, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση του τασσόμενο θετικά υπέρ της ανέγερσης καθεδρικού ναού στα όρια του δημόσιου κήπου ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πάφου.

Περισσότεροι από τριακόσιοι πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου παρακολουθώντας την δημόσια συνεδρία ενώ με το τέλος της συνεδρίας πολίτες που τάσσονται εναντίον της ανέγερσης του ναού στον κήπο αποδοκίμασαν έντονα κυρίως τα μέλη του σώματος και τον δήμαρχο που υπερψήφισαν την πρόταση της Μητρόπολης Πάφου. Με την είσοδο του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου στην αίθουσα, όπου ανέλυσε την πρότασή του και απάντησε σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον ακάθιστο ύμνο και τον εθνικό ύμνο.

Το στοιχείο που διαφοροποίησε την θέση της ΕΔΕΚ, η οποία υπήρξε καθοριστική στην αλλαγή πλεύσης του Δημοτικού Συμβουλίου,  όπως ανέφερε στην συνεδρία τόσο ο ίδιος ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας όσον και ο Μητροπολίτης Γεώργιος είναι ότι η εκκλησία αποδέχεται να χωρομετρηθεί ο ναός σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου, συζητεί το ίδιο το μέγεθος , την αρχιτεκτονική μορφή προκειμένου να συνάδει με τα νεοκλασικά κτήρια της περιοχής, ενώ μόλις ευοδωθεί η προσπάθεια θα αποσύρει την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της πολιτείας για τον μηδενισμό του συντελεστή δόμησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στον κήπο. 

Σημειώνεται ότι με την θετική άποψη που εξασφάλισε η εκκλησία θα πρέπει να αποταθεί διαδοχικά τώρα στο Συμβούλιο Παρεκκλίσεων και στο Υπουργικό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει κατά παρέκκλιση την συγκεκριμένη άδεια. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X