ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε άθλιες συνθήκες εργασίας σε φάρμα

Η υπόθεση ορίστηκε για εκδίκαση στις 21 Μαρτίου, 2024, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους

ΚΥΠΕ

Στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας παραπέμφθηκε χτες νέα υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, με θύματα επτά αλλοδαπούς, για την οποία κατηγορούνται δύο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 45 ετών, καθώς και η εταιρεία των πιο πάνω προσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η υπόθεση ορίστηκε για εκδίκαση στις 21 Μαρτίου, 2024, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα θύματα στις καταθέσεις τους φέρονται να έκαναν αναφορά για ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, υπερβολικές και εξαντλητικές ώρες εργασίας, μη καταβολή αποζημίωσης για τις υπερωρίες τους, μη παραχώρηση ημεραργίας και παρακράτηση των προσωπικών τους εγγράφων από τον εργοδότη τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο 2023, κατόπιν αξιολόγησης σχετικής πληροφορίας από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της διερεύνησης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στα υποστατικά φάρμας εκτροφής αιγοπροβάτων, όπου εντοπίσθηκαν οι επτά αλλοδαποί.

«Από τις αρχικές εξετάσεις εντοπίσθηκαν ενδείξεις θυματοποίησης τους και ως εκ τούτου μεταφέρθηκαν με την συνδρομή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε ασφαλή χώρο για σκοπό προστασίας και ασφάλειας τους», προστίθεται.

Την υπόθεση διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση