ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναβολή για 29 Απριλίου στην υπόθεση φόνου του Σταύρου Δημοσθένους

Την ημέρα της δίκης Δημοσθένους, έκρηξη σε υποστατικό συνεργάτη του

ΚΥΠΕ

Μαρτυρικό υλικό που δεν έχει ακόμη παραδοθεί στην υπεράσπιση, οδήγησε στην αναβολή της έναρξης εκδίκασης της υπόθεσης φόνου του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους, που διαπράχθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2025, με κατηγορούμενους έξι πρόσωπα, δυο 30χρονους, έναν 31χρονο, έναν 51χρονο και δυο 28χρονους. Το Κακουργιοδικείο θα συνεδριάσει ξανά στις 29 Απριλίου, ενώ στις 26 Μαρτίου θα δώσει την απόφαση του στο αίτημα του δικηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία, οι έξι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί στο δικαστήριο, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι υπολείπεται μαρτυρικό υλικό και οι πελάτες τους δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι δικηγόροι των δυο 30χρονων, του 31χρονου καθώς και ενός εκ των 28χρονων, δεν έφεραν ένσταση στην συνέχιση της κράτησης τους, μέχρι την έναρξη της διαδικασίας, ενώ ο 51χρονος, γενετικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε σε κλοπιμαίο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για παρακολούθηση του θύματος, παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ένσταση στην κράτηση του ενός 28χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον δεύτερο 28χρονο στη Θεσσαλονίκη, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, έφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης. Ο ύποπτος φέρεται ως το πρόσωπο που φυγάδευσε τους δράστες, με αυτοκίνητο, όταν εγκατέλειψαν την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους.

Όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο δικηγόρος του, δεν υπάρχει καμία μαρτυρία εναντίον του και υποστήριξε πως η κατηγορούσα Αρχή βασίζεται σε εικασίες και στη βάση κλειστών κυκλωμάτων που τον δείχνουν να διακινείται στην περιοχή, ενώ το ενδεχόμενο καταδίκης του είναι απομακρυσμένο. Αναφέρθηκε, ακόμη, στις προσωπικές του συνθήκες, ότι έχει στενούς δεσμούς με την Δημοκρατία και δεν υφίσταται ενδεχόμενο διαφυγής του εάν αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ άλλων, ανέφερε, επίσης, ότι η μετάβαση του στην Ελλάδα (όπου και συνελήφθη) έγινε για επαγγελματικούς λόγους, υποδεικνύοντας ότι συνοδευόταν από το 4χρονο παιδί του.

Το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του στο αίτημα, στις 26 Μαρτίου (11:30), ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 29 Απριλίου.

Οι έξι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν αδικήματα όπως φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, εμπρησμό οχήματος, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών και κλοπή οχήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στον μαστό δεν εξαρτάται μόνο από τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά από τη συνολική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ