ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχία για τα νέα δεδομένα στον έλεγχο της νύχτας

Πίσω από τα γεγονότα συνεχίζει να τρέχει η αστυνομία

Του Αντρέα Γιωργαλλά

Του Αντρέα Γιωργαλλά

Με την ηγεσία της Αστυνομίας να ψάχνει ξανά τον βηματισμό της μετά από μια σειρά σοβαρών γεγονότων η ανησυχία εντείνεται και επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο μετά και την δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης για «μια δύσκολη κατάσταση». Οι αλλεπάλληλες εγκληματικές ενέργειες σε μέρη και ώρες που θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανυποψίαστων πολιτών, οι επιθέσεις κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης και τα υψηλά ποσοστά ανεξιχνίαστων υποθέσεων συνθέτουν το σκηνικό αναρχίας με τα εγκληματικά στοιχεία να δείχνουν ότι μπορούν να δρουν ανενόχλητα.

Φόβοι για τον τρόπο δράσης

Μετά τις δολοφονίες του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Θανάση Καλογερόπουλου αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει στην «Κ» ότι πλέον θα δημιουργηθεί μια νέα τάξη πραγμάτων για τον έλεγχο της νύχτας ενώ υπήρχε και έντονος προβληματισμός για νέα σειρά κτυπημάτων. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τις ανησυχίες για την αδυναμία της αστυνομίας στην πρόληψη και την καταστολή εγκληματικών ενεργειών αλλά και τους φόβους για άτομα της νύχτα που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το κενό που δημιουργήθηκε με οποιοδήποτε τρόπο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ισορροπίες στο οργανωμένο έγκλημα δείχνουν να έχουν αλλάξει. Αυτό μαρτυρά και ο τρόπος δράσης των εγκληματικών στοιχείων στις πρόσφατες δολοφονίες Μαυρομιχάλη – Καλογερόπουλου αλλά και στην απόπειρα δολοφονίας του 49χρονου στην Αγλαντζιά. Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε το γεγονός ότι ο δράστης χτύπησε αργά το απόγευμα, σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πρωτεύουσας, με τα δύο ανήλικα παιδιά του 49χρονου εντός του οχήματος φανερώνει ότι πλέον το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πετύχουν τον στόχο τους χωρίς να υπολογίζουν ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες. Άτομα στην πρώτη γραμμή της αστυνομίας εκτιμούν πως η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στο επιχειρησιακό πλάνο της δύναμης, με μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στους δρόμους αλλά και με συντονισμένες επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Τι προσπαθούν να ελέγξουν οι νέοι «παίκτες»

Οι ανησυχίες εστιάζουν στο γεγονός ότι την δεδομένη στιγμή πρωταγωνιστικό ρόλο στον έλεγχο της νύχτας προσπαθούν να αποκτήσουν πολλοί νέοι «παίκτες» τόσο σε Λευκωσία όσο και σε Λεμεσό. Η μάχη επιβολής έχει να κάνει με συγκεκριμένες παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία, την τοκογλυφία και τον παράνομο τζόγο ενώ από το κάδρο δεν λείπουν τα ναρκωτικά και ο οπλισμός. Καταληκτικά, όπως μας έχουν επισημάνει αστυνομικές πηγές βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση που μπορεί να κρύβει κινδύνους αν δεν γίνει σωστή διαχείριση από πλευράς αστυνομίας ως προς την αξιολόγηση των πληροφορίων και των επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Αντρέα Γιωργαλλά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση