ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντίστροφη μέτρηση για τους φρουρούς της πράσινης γραμμής

Ξεκινά οι εκπαίδευση της ομάδας των συμβασιούχων αστυνομικών που έχει συσταθεί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με την ορκωμοσία των 221 πρώτων ειδικών αστυφυλάκων οι οποίοι θα αναλάβουν την φύλαξη της γραμμής αντιπαράταξης μπαίνει μπροστά η υλοποίηση των σχεδιασμών για ενίσχυση των μέτρων για ανακοπή των παράνομων ροών από το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου. Το σώμα των ειδικών αστυνομικών θα είναι έτοιμο να αναλάβει υπηρεσία κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης εφόσον ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του που θα πραγματοποιηθεί στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τον Πολίτη οι 221 ειδικοί αστυνομικοί θα χωριστούν σε τρείς ομάδες και η εκπαίδευσή του θα είναι διάρκειας εννέα εβδομάδων. Η εκπαίδευση των τριών ομάδων θα είναι κυλιόμενη προκειμένου να υπάρξει καθυστέρηση. Η μια ομάδα θα εκπαιδευτή στην Αστυνομική Ακαδημία η δεύτερη στη ΜΜΑΔ και η τρίτη στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ).

Ανακοπή ροών

Οι 221 ειδικοί και όσοι προσληφθούν στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε όλες τις πόλεις εκτός από τη Λεμεσό και ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται η φύλαξη της γραμμής αντιπαράταξης με έμφαση τα σημεία διέλευσης, έλεγχο της παράνομης εργοδότησης μεταναστών, μεταφορά μεταναστών που δεν έχουν εισέλθει στη Κύπρο από νόμιμα λιμάνια και αεροδρόμια, φύλαξη χώρων όπου φιλοξενούνται μετανάστες καθώς και απελάσεις μεταναστών. Οι ειδικοί αστυνόμοι θα φέρουν οπλισμό καθώς και ειδικό εξοπλισμό για επιτήρηση περιοχών ημέρα και νύχτα.

Οι κάμερες

Παράλληλα με το έμψυχο δυναμικό σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη ηλεκτρονικού εξοπλισμού για επιτήρηση της γραμμής αντιπαράταξης. Ήδη έχει τοποθετηθεί αριθμός καμερών του συστήματος που αγοράστηκε από ισραηλινή εταιρεία. Συνολικά κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης θα τοποθετηθούν πέραν των 100 καμερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση