ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάτη ΑΗΚ: Έτσι δρουν οι επιτήδειοι - Πόσες καταγγελίες έγιναν και πού

Πελάτες πλήρωσαν μέχρι και 500 ευρώ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δέκα καταγγελίες έχει ενώπιον της, μέχρι στιγμής, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, σε σχέση με τους επιτήδειους που παριστάνουν υπαλλήλους της Αρχής και εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι πελάτες δέχονται επισκέψεις από πρόσωπα που παρουσιάζονται ως υπάλληλοι, συνεργάτες ή ανταγωνιστές της ΑΗΚ, οι οποίοι αφού πρώτα διακόψουν παράνομα την παροχή ρεύματος από τον μετρητή που βρίσκεται έξω στο δωματιάκι του υποστατικού, ζητούν μεγάλο χρηματικό ποσό από τα θύματα προκειμένου να τους επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Διευκρίνισε ότι όλα τα περιστατικά που έχει εις γνώση της η Αρχή έγιναν στην επαρχία Λεμεσού και πρόκειται για υποστατικά σε γειτονιές. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως είπε, πελάτες πλήρωσαν μέχρι και 500 ευρώ στους επιτήδειους, ενώ υπήρξαν και άτομα που τους έδιωξαν ή τους κλάπηκαν τα πορτοφόλια.

Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι η ΑΗΚ δεν χρεώνει κανέναν για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης μετά από βλάβη ή προγραμματισμένη διακοπή, οι λειτουργοί δεν εισέρχονται μέσα στα υποστατικά των καταναλωτών, φορούν στολή και έχουν πάντα μαζί τους την εταιρική τους ταυτότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση